ZTE představí chytré hodinky s Android Wear a připojením 4G

ZTE představí chytré hodinky s Android Wear a připojením 4G
2017-01-17T07:21:38+02:00
• 17. 1. 2017
3

V letošním roce se chystá čínská společnost ZTE představit nové chytré hodinky, které přinesou novinku oproti konkurenci. Budou totiž podporovat připojení k 4G síti. ZTE si musí nějak spravit své finanční výsledky za uplynulý rok, protože ten pro ně nedopadl příliš dobře. Potkala je zatím nejhorší krize za posledních 31 let. Je však sázka na tvorbu chytrých hodinek dobrým tahem?

zte smartwatch

Nevyzpytatelná investice

Informaci o nových hodinkách potvrdil pro americký portál Cnet CEO společnosti ZTE Lixin Cheng. Dle jeho slov by hodinky měly přijít před koncem tohoto roku. Podle dostupných informací budou chytré hodinky zcela samostatně použitelné i bez spárování mobilního telefonu. Bude možné se připojit k internetu o rychlosti 4G, což znamená, že bude možné vložit do nich sim kartu. Operačním systémem bude Android Wear, s největší pravděpodobností již očekávaná verze 2.0.

Vícero detailů zatím nebylo odtajněno, ale alespoň je prý už jeden potvrzený prodejce pro americký trh. ZTE se doposud vyhýbalo produkci chytrých hodinek a to proto, že měli například problémy s optimalizací životnosti baterie. Problémy by snad měly být již vyřešeny a výroba hodinek by měla brzy začít. Otázkou však je, zda to má smysl. Pomalu se ukazuje, že chytré hodinky, alespoň v této podobě, jak ji známe, zatím nejsou velikým boomem, jak se očekávalo. Proto je investice do jejich výroby, zvláště finančně ohroženou ZTE, poměrně riskantní.

Zdroj: androidandme.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Petr Brejcha

17. 1. 2017, 11:41

Já si myslím, že problém bude spíše v ceně, vzhledem k tomu, že jde pouze o prodlouženou ruku mobilu. Hodinky za 10K by měly poskytnout více funkcí než čtení mailů/SMS a krokoměr s mizernou výdrží baterie. Za přijatelné ceny, by bylo více uživatelů i se stávajícími omezeními. Sám mám Moto 360 a jsem spokojený, ale já jsem fanoušek takovýchto blbinek. (Navíc jsem je kupoval ve slevě).

Libor Foltýnek

17. 1. 2017, 8:05

Nerozumím těm řečem, jak chytré hodinky nejsou boom apod. Jasně, ale to se možná zaměňuje příčina a následek – když nejsou nové modely, lidi nemají důvod kupovat! Já třeba nemám čím nahradit své Sony SW3. Zkoušel jsem Huawei, Moto 360 2nd, Samsung Gear S3 a ani jedny nebyly schopny je ani nahradit, natož překovat (narážím hlavně na displej a také nabíjení přes micro USB).
Takže naopak si myslím, že kdyby nějaký výrobce udělal fakt dobré hodinky, může se na tom napakovat. Jenže to by také musel odhadnout, co lidi chtějí – a já nevěřím, že lidi chtějí nezávislé hodinky s 4G, ale spíš něco, co nemusí nabíjet 2x denně :\

Petr Štěpánek

17. 1. 2017, 7:49

Problém je že se tomu říká hodinky. Protože pokud dám za hodinky víc jak 10tis. měly by mít životnost v řádu desítek let. Dodnes mám funkční Casia staré 25 let a vypadají jako nové přestože jsou stále nošené. O tom se může chytrým rádoby hodinkám jen zdát.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat