Qualcomm představil detaily Snapdragonu 835

Qualcomm představil detaily Snapdragonu 835
2017-01-04T07:13:26+02:00
• 4. 1. 2017

Zatímco u procesorů Snapdragon 820 a 821 se vrátila společnost ke 4 jádrům, tak nejnovější Snapdragon 835 má opět osm jader. Konkrétně se jedná o 4 jádra Kryo 280 s taktem až 2,45 GHz a čtyři jádra Kryo 280 s frekvencí 1,9 GHz, která jsou uzpůsobená na efektivitu. Pro výrobu byla použita 10nm technologie FinFET.

Díky novější technologii se podařilo Qualcommu u této novinky snížení spotřeby – oproti předcházejícímu modelu (Snapdragon 821) spotřebovává o 25 % méně energie. Kromě toho byl samotný SoC zmenšen o 35 %.

Uvnitř najdeme další komponenty jako třeba Hexagon 682 DSP s podporou strojového učení a zpracovávýní obrazu. Co se týče fotografií a videí, na starost je dostane Spectra 180 – podporuje senzory až do 32 MPx, případně dva senzory o maximálním rozlišení 16 MPx. Součástí je i nejnovější elektronická stabilizace obrazu EIS 3.0, přičemž se nezapomnělo na podporu optické stabilizace a hybridního ostření.

Co se týče schopnosti pořizování videí, tak je již samozřejmostí rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. Podpora pro přehrávání se zastavila na 4K při 60 snímcích za sekundu.

Došlo také na integrací nové technologie pro nabíjení Quick Charge 4, která je o 20 % rychlejší než předcházející generace a o 30 % efektivnější.

V rámci konektivity jsme se dočkali podpory WiFi 802.11ad a 2×2 802.11ac, přičemž lze využít LTE kategorie 16. Tyto technologie posouvají Snapdragon 835 do gigabitové éry. Nové smartphony s touto novinku budou moci používat i Bluetooth 5, ale zde bude potřeba počkat na výrobce příslušenství, až integrují novou specifikaci do svých produktů.

Snapdragon 835 je v každém ohledu to nejlepší, co dnes můžete najít na trhu. Samozřejmě se objeví zejména v top modelech a je docela možné, že si najde svou cestu i do jiných zařízení. Nyní bude záležet jen na výrobcích mobilních produktů, jak využijí specifikace tohoto nového procesoru. Budou se moci zaměřit i na rozšířenou a virtuální realitu, na kterou se Qualcomm u této novinky také soustředil.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat