První zařízení s procesorem Snapdragon 835 není smarpthone, ale brýle

První zařízení s procesorem Snapdragon 835 není smarpthone, ale brýle
2017-01-10T13:11:51+02:00
• 9. 1. 2017

Minulý týden byly na světovém veletrhu techniky CES 2017 v Las Vegas představeny nové brýle pro virtuální a rozšířenou realitu s názvem ODG R-8 a R-9. Ty kombinují prvky jak běžných virtuálních brýlí, tak části toho, co nabízí Microsoft Holo Lens a čemu se říká rozšířená realita.

odg r-8 r-9

Překvapení v podobě prvního zařízení se Snapdragonem 835

Očekávalo se, že prvním zařízením, které bude mít nejnovější procesor Snapdragon 835, bude pravděpodobně Xioami Mi 6, avšak v lasvegaském veletrhu CES byly představeny brýle od společnosti ODG (Osterhout Design Group) s názvem R-8 a R-9 vyvinuté společně s laboratořemi v 21th Century Fox.

„ODG jsou průkopnickými brýlemi pro širokou veřejnost, které zvládají přehrávat filmy v kino kvalitě, ukáží vám dechberoucí 3D prostředí a otevřou vám nové světy produktivity a inovací. Brýle od ODG nejsou jen dalším běžným zařízením, jsou něčím zcela novým, co nám pomůže vnímat věci kolem sebe zcela jinak než doposud a budeme integrovat s dalšími lidmi a věcmi jiným způsobem, než jsme byli zvyklí.“

První dvě představená zařízení R-8 a R-9 jsou nástupci modelu R-7, který je v prodeji od listopadu roku 2015. R-8 nabízí menší možnosti než vyšší model R-9. R-8 má rozlišení HD a field of view (FOV – pole viditelnosti) 40°, zatímco vyšší model nabízí 50° FOV a rozlišení ve FullHD. U obou zařízení byl zvolen procesor Snapdragon 835 od Qualcommu, jelikož je velice výkonný a dobře zvládá prvky virtuální a rozšíření reality.

Využití by mohly najít nejen na půdě zábavy, ale i na poli vědy, jelikož rozšířená realita pomůže vnímat věci jiným způsobem a je možné na ně nahlížet z více úhlů. Cena je zatím okolo 1799 amerických dolarů a první objednávky by měly být rozesílány v druhém čtvrtletí tohoto roku. Cena by však ke konci roku 2017 měla klesnout na 1000 dolarů, což je kolem 26 tisíc korun českých. Cena by tak byla třetinová oproti Microsoft Holo Lens. Avšak nevíme, jak jsou praktiky využitelné oproti augmentativním brýlím od Microsoftu.

Zdroje: osterhoutgroup.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat