Dotekomanie.cz

Parkování v Praze je s aplikací zaparkuju.cz hračka

Dojet na určené místo v Praze zabere mnohdy mnohem menší časový úsek, než samotné parkování. Je to hlavně z důvodu, že ne vždy jsou volná parkovací místa. Člověku tak nezbývá nic jiného, než projíždět jednu ulici za druhou, dokud nenajde alespoň nějaké místečko.

Na tuto problematiku se rozhodla zaměřit firma zaparkuju.cz, která nějaký ten pátek vyvíjela speciální aplikaci pro majitele iOS telefonů či tabletů. Aplikace pod názvem zaparkuju.cz má za úkol jediné – zobrazit nové parkovací zóny na území Prahy 3, 5, 6 a 8, a to včetně detailních informací o cenách a samotných typu zón.

Zcela nový systém zón je pro mnohé řidiče velmi nepřehledný a lidé mu vlastně ani nerozumí. Nemají ponětí o tom, kde jsou jaké druhy zón, jak dlouho, kde a za kolik mohou vůbec zaparkovat. Na rozdíl od současných řešení je díky této aplikaci možné pouze třemi kliky pohodlně za nové parkovací zóny i zaplatit.

Pro uživatele to tak znamená, že nemusí složitě zjišťovat, v jaké zóně se nachází. A už vůbec nemusí přemýšlet nad tím, jakou mají SPZ. Stačí během registrace údaje jednou zadat a aplikace již vše automaticky předvyplní. To je velmi rychlé a pohodlné, prostě „cool“.

Na zaparkuju.cz je také skvělé to, že aplikace dokáže zobrazit parkoviště P+R a jejich obsazenost v reálném čase. Předem je tedy možné zjistit, zda je již parkoviště zaplněno, nebo jestli má cenu se na parkoviště vůbec vydávat. Společnost mimo jiné pracuje na rozšíření databáze parkovacích míst i o provozovatele soukromých parkovišť, a to nejen v Praze. U soukromých parkovišť bude možné například i možnost rezervace parkovacího stání a automatické online platby.

Exit mobile version