Lenovo Smart Assistant – líbivý doplněk do domácnosti

Lenovo Smart Assistant – líbivý doplněk do domácnosti
2017-01-14T14:00:18+02:00
• 14. 1. 2017

Společnost Lenovo nastupuje do pomalu rozjíždějícího vlaku s inteligentními doplňky pro domácnost. Nové zařízení s názvem Smart Assistant se postaví vedle nedávno uvedených novinek od Amazonu (Echo) a Googlu (Home). Čínský výrobce ke všemu navázal spolupráci s americkým Amazonem, když se rozhodl využít software z jejich portfolia a částečně převzal designové zpracování z Echa. Avšak nižší prodejní cena ve prospěch Smart Assistant může hrát rozhodující slovo.

Uvnitř zařízení se usadil procesor Celeron N3060 od Intelu se dvěma jádry pod kapotou. Hudební stránku zaštítí jeden výškový reproduktor s 5 watty a jeden basový reproduktor s 10 watty. Pro co nejlepší zaznamenání hlasových příkazů je k dispozici celkem 8 360stupňových mikrofonů vylepšených o funkci pro potlačení ozvěny či šumu. Přítomné mikrofony dokážou rozpoznat váš hlas až z pěti metrů.

Pro náročnější zákazníky je ještě připravena druhá verze s prémiovějšími reproduktory od Harman Kardon, který bude dražší a jen v černém provedení. První verze má horní část s ovládacími prvky stříbrnou a spodní část se vzorem tkaniny lze vybírat z několika barev. Smart Assistant umí spolupracovat s aplikací Alexa. Oficiální prodej začne v květnu tohoto roku za následující ceny.

  • Standardní model – 129 dolarů (tj. cca 3 290 Kč)
  • Model Harmon Kardon – 179 dolarů (tj. cca 4 566 Kč)
  • Amazon Echo – 179,99 dolarů (tj. cca 4 591 Kč)

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat