Hugo Barra míří do Facebooku aktualizováno

Hugo Barra míří do Facebooku [aktualizováno]
2017-01-26T05:30:25+02:00
• 26. 1. 2017
6

Aktualizováno 26. 1.

Hugo Barra je známý především díky Googlu a možnosti představovat nové hardwarové produkty na tiskových konferencích. Následně odešel do čínské společnosti Xiaomi, od které odchází po 3,5 letech. Spekulovalo se, že by se mohl připojit k týmu Andyho Rubina, ale nakonec se tak nestane.

Mark Zuckerberg ve svém příspěvku uvedl, že právě Hugo Barra nastupuje do Facebooku, kde bude zastávat manažerskou pozici. Konkrétně se bude starat o virtuální a rozšířenou realitu, kam spadá i Oculus. Hugo se připojí do týmu, v kterém jsou Brendan Trexler Iribe a Mike Schroepfer, přičemž bude úzce spolupracovat i Markem.

Původní článek 23. 1.

V pondělí ráno našeho času sdílel na svém facebookovém profilu Hugo Barra poměrně dlouhý status. Přesněji šlo o veřejný dopis, kterým světu sdělil, že po svém 3,5letém působení u Xiaomi opouští tuto čínskou firmu a vrací se zpět do Silicon Valley. Důvodů uvedl hned několik, především se prý život v čínském prostředí podepsal na jeho zdraví. Zároveň mu chybí Silicon Valley, k němuž má bližší vztah, má tam přátele a spokojenější je tam i jeho rodina.

K Xiaomi se Barra připojil v září roku 2013. Tehdy šlo ještě o menší čínský start-up a Barra si kladl za cíl povznést firmu na celosvětovou úroveň tak, aby její produkty byly konkurenceschopné globálně, ne jen v domovské Číně. Během jeho působení se firmě povedlo prorazit především v Indii, která je celosvětově nejvýdělečnějším regionem s ročními výnosy v hodnotě jedné miliardy dolarů.

Barra je rovněž velice pyšný na to, jakým směrem se mu podařilo Xiaomi nasměrovat. V posledním roce taktéž Xiaomi expandovalo do více než dvaceti dalších zemí, mezi něž patří například Rusko, Mexiko a Polsko. A i přesto, že se v Česku produkty Xiaomi oficiálně neprodávají, se i zde podařilo produkty tohoto výrobce značně prosadit.

Barra u Xiaomi oficiálně končí po Čínském novém roce, poté se vrátí zpět do Silicon Valley, odkud kdysi k Xiaomi přišel. Již nyní se také hojně spekuluje o tom, kam povedou jeho další kroky. Jedna z teorií pracuje s tím, že by se mohl připojit k Andy Rubinovi, který nyní zakládá vlastní projekt Essential, jehož cílem je vytvoření špičkového smartphonu s minimalistickým rámečkem.

Prozatím lze jen spekulovat, jaká bude Hugova budoucnost. Je ale velmi pravděpodobné, že stejně tak, jako oznámil svůj nynější odchod, oznámí časem světu i to, které bude jeho další působiště. Ať už ale půjde o cokoliv, lze po jeho dosavadních zkušenostech očekávat, že i následující projekty, které bude mít částečně na starosti, zažijí celosvětový úspěch.

Zdroje: facebook.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Přemysl Vaculík : myslím, že Xiaomi na globální trh ani moc nechce, takže se divím, že tam vydržel tak dlouho… ????

Ján Valkovič

24. 1. 2017, 10:50

V USA už testujú, na americký trh by mali prísť tento alebo budúci rok
http://www.computerworld.com/article/3137191/smartphones/when-xiaomi-phones-are-coming-to-the-us.html

Tento rok boli prvý krát na CES a z EU sú zatiaľ v Poľsku a hovorí sa o tom, že oficiálne prídu aj sem cez poľské ABC Data.
Aby to nakoniec nebolo tak, že odchádza, pretože dokončil čo mal a ďalšie ambície v Xiaomi nemá :-)

Přemysl Vaculík

VIP 24. 1. 2017, 11:09

Na CESu představili novinky pro Čínu = super. Globální trh nezvládají, když většina zařízení na to není připravena.

Ján Valkovič

24. 1. 2017, 11:23

Išli by na CES predstaviť novinky pre Čínu bez ďalšieho zámeru? A s Mi Mix čo je telefón, ktorý zaujal úplne každého a písalo sa o ňom snáď všade až by som povedal, že to nebol telefón, ale billboard Xiaomi :-)

Myslíš frekvencie LTE? Údajne sú len zakázané, sú návody ako povoliť 800MHz na telefónoch Xiaomi. Ale osobne nemám skúsenosti.

charli charli

23. 1. 2017, 20:02

Xiaomi ztratilo známou tvář. Jak se mu teď bude dařit?

Přemysl Vaculík

VIP 23. 1. 2017, 20:07

Na jednu stranu ho chápu, ale šel do firmy s tím, že ji dostane na globální trh. To se bohužel nepodařilo a zjevně ne jeho vinou. Takže asi půjde do nové firmy, kde bude mít více prostoru.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat