Hlavní designer Vive od HTC přechází ke Google na tvorbu Daydreamu

Hlavní designer Vive od HTC přechází ke Google na tvorbu Daydreamu
2017-01-28T15:52:07+02:00
• 28. 1. 2017

Claude Zellweger se rozhodl změnit zaměstnavatele. Od tchajwanského zaměstnavatele HTC přechází do Ameriky ke Google. Náplň jeho práce však zůstane stejná. I nadále se bude věnovat tvorbě a designu headsetu pro virtuální realitu. Tentokrát to již ale nebude HTC Vive, ale Google Daydream.

Claude Zellweger

HTC informaci potvrzuje

Zellweger uvedl tuto informaci na svém twitterovém účtu, v reakci na článek kritizující nové HTC U Ultra. Webový portál The Verge se snažil kontaktovat Zellwegera přímo na jeho e-mailové adrese od HTC, avšak ta je již deaktivována. Proto se obrátili na samotnou společnost a ta potvrdila odchod vrchního vývojáře zařízení pro virtuální realitu Vive.

„HTC může potvrdit, že Claude Zellweger opustil společnost. Oceňujeme jeho přínos pro společnost HTC a přejeme mu mnoho štěstí v jeho budoucím úsilí. HTC bude i nadále investovat do najímání nových a talentovaných lidí jako stálá součást širší strategie firmy k udržení a zajištění silné a integrované společnost,“ stálo v oficiálním prohlášení.

Zellweger není první člověk na vysoké pozici, který se rozhodl odejít. Už v roce 2014 to byl Scott Croyle, šéf designu, který se pustil do vlastního projektu Nexbit Robin. O necelých rok později Croylův nástupce Jonah Becker odešel taktéž. Ten pro změnu do firmy FitBit, která v nedávné době akvírovala konkurenční společnost Pebble. FitBit navíc neustále vede v žebříčku prodejů chytrých nositelných zařízení. Zellweger se dostal do HTC v roce 2008, kdy tchajwanská společnost odkoupila designérské studio One & Co, pro které Zellweger pracoval jako externí zaměstnanec. Jeho práce v HTC nijak výrazně neovlivnila design telefonů, jelikož se zaměřoval hlavně na HTC Vive.

 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat