Garmin oživuje sérii hodinek Fenix

Garmin oživuje sérii hodinek Fenix
2017-01-11T08:00:41+02:00
• 11. 1. 2017
3

Veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas přinesl trojici nových hodinek od společnosti Garmin, která konkrétně rozšířila modelovou sérii Fenix. Zatímco model Fenix 5S je primárně určen pro ženy, tak druhý Fenix 5X je zvětšenou a citelně vylepšenou variantou posledního modelu Fenix 5. Všechny hodinky se musí obejít bez systému Android Wear, neboť jsou odkázány na vlastní platformu. Jejich pořizovací cena není zrovna dvakrát nízká.

 

Nejprve mezi společné funkce patří podpora funkce GPS, GLONASS, snímač tepové frekvence, měření rychlosti nebo vzdálenosti, systém QuickFit zajišťující jednoduchou výměnu řemínků a nechybí ani řada předinstalovaných sportovních aktivit určených pro měření. Model Fenix 5 vyniká 47mm ciferníkem z nerezové oceli a baterií, která vydrží až 2 týdny při klasickém používání a 20 hodin v maximálním provozu.

Fenix 5S nese oproti prvnímu modelu jen 42mm ciferník, čímž klesla výdrž při nejnáročnějším využití na 13 hodin. Kompaktní rozměry s sebou přinášejí uhlazenější zpracování pro co největší zalíbení u žen. Ostatní funkce jsou shodné s těmi u Fenixe 5. Hlavní pozornost si zaslouží Fenix 5X s 51mm ciferníkem chráněným safírovým sklíčkem. Majitelé jistě ocení možnost připojení k WiFi, topografické a cyklistické mapy či rovnou navigaci.

Tím nejdůležitější na konec jsou prodejní ceny. Fenix 5 a Fenix 5S pořídíte za 599,99 dolarů (tj. cca 15 304 Kč bez daně), kdežto Fenix 5X stojí o 100 dolarů více (tj. cca 17 854 Kč). První kusy hodinky budou k dispozici už do 5 až 8 týdnů.

Zdroj: newsroom.garmin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Radim Horák

11. 1. 2017, 22:48

Tyto hodinky nebudou pro vás. Jsou určeny spíš pro sportovce. Android wear, proč ne, ale v úplně jiném produktu pro úplně jiný typ lidí, třeba takový jako jste vy.

Petr Hošek proc tam davat android wear kdyz s ma mizernou vydrz. S jejich softwerem to ma lucusni vydrz, notifikace fungujou, navigace take.

Petr Hošek

11. 1. 2017, 10:23

Bez android wear, o ničem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat