Specifikace Galaxy S8+ podle @evleaks Aktualizováno

Specifikace Galaxy S8+ podle @evleaks [Aktualizováno]
2017-02-23T02:50:36+02:00
• 23. 2. 2017
3

Aktualizováno 23. 2.

Už je skoro tradicí, že před oficiálním představením se dozvídáme maximum informací díky únikům. Jakmile dojde ke zveřejnění od @evleaks (Evan Blass), můžeme je považovat za takřka za přesné. Nyní se díky němu dozvídáme základní specifikace většího modelu Samsung Galaxy S8+.

Specifikace:

  • displej: 6,2 palců (6,1 palců u zaoblených rohů), Quad HD+, Super Amoled
  • 4GB RAM
  • úložiště: 64 GB + microSD
  • Foťáky:
    • zadní – 12 MPx, dual pixel
    • přední – 8 MPx
  • IP68
  • skener oční duhovky, Samsung Knox
  • Samsung Pay, bezdrátové nabíjení

Samozřejmě si ještě budeme muset počkat na upřesnění – například na kapacitu baterie, konkrétní specifikace procesoru a použitá konektivita. Avšak už nyní víme, že součástí balení budou sluchátka, na kterých spolupracovala společnost AKG.

Aktualizováno 21. 2.

Vzhledem k blížícímu se představení nové vlajkové lodi od společnosti Samsung, se na svět dostává čím dál více úniků týkajících se Galaxy S8. Dnes se k nám již dostaly reálné fotografie, které jednoznačně potvrzují absenci hardwarového tlačítka na čelní straně. Displej tedy zabírá téměř celou přední plochu zařízení a je na okrajích zlehka zaoblen.

Na uniklých fotografiích si pak můžeme všimnout, že tlačítka jsou implementována přímo do displeje. Poté si můžeme ještě povšimnout většího množství výřezů v horní části čelní strany, takže se dá předpokládat, že Samsung zvolil cestu pro snímání duhovky.

Tyto uniklé fotografie musíme brát stále s nadhledem, jelikož se nejedená o oficiální představení, ale poprvé byl tento model viděn na reálných fotografiích. Co se konkrétního data představení týče, tak stále ještě nebylo přesně stanoveno.

Původní článek 13. 1.

S každou novou generací jakéhokoliv smartphonu očekáváme výrazné posuny v nejrůznějších aspektech. Zatím se výrobci tak nějak vyhýbají zdokonalování výdrže na jedno nabití, respektive je v nedohlednu nová technologie akumulátorů. Samozřejmě se před představením top modelů objevují nejrůznější spekulace a dnes se podíváme na Galaxy S8 od Samsungu.

Galaxy S8

Již před nějakou dobou se na internetu objevil snímek zařízení (obrázek výše), který měl ukazovat nadcházející top model v plné kráse. Byli jsme trochu zdrženliví, jelikož zařízení nemělo typické tlačítko pod displejem. Od té doby jsme se dočkali dalších snímků, renderů a nejrůznějších odhadů.

Evoluční Galaxy S8?

Všechny nesou společný prvek, a to absenci „home“ tlačítka. Otázkou tedy bylo, kam asi Samsung ukryje čtečku otisků prstů. Jelikož již existují technologie, které umožňují zabudování takové komponenty pod displej, tak je možné, že právě Samsung představí první takové zařízení. Je zde i možnost, že se čtečka bude vyskytovat na boku zařízení, stejně jako u některých modelů od Sony, ale je to spíše nepravděpodobné.

Sesbírali jsme všechny dostupné obrázky, které byly do této chvíle zveřejněny. Zatím ani jeden není oficiální a nevíme přesně, jestli se jim dá zcela důvěřovat. Kromě toho zde máme dvě produktová videa od Samsungu ukazující nové displeje. Možná se v nich objevuje prototyp Galaxy S8 nebo následující designový směr.

K představení Samsungu Galaxy S8 by mělo dojít 18. dubna, tedy až po mobilním veletrhu MWC v Barceloně. Zatím se nejedná o potvrzené datum.

Zdroje: pocket-lint.com, sammobile.com, sammobile.com, sammobile.com, gsmarena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Miroslav Kruták

21. 2. 2017, 13:16

Pro mě je důležité, jak bude vypadat Note 8.
Pevně doufám, že než u nás bude možné koupit S8+, budeme o Note8 už alespoň něco vědět.

Bude mít Note8 také minimální rámečky? Jak velkou bude mít uhlopříčku displeje? Bude displej na krajích zahnutý?

Moje preference by pro Note8 byla:
– Minimálně stejně tak výkonný a vybavený, jako S8(+)
– Nemusí být tak širokoúhlý, 16:9 by mi možná vyhovovalo víc
– Mohl by mít (měl!) o něco větší uhlopříčku, tak 6.4 či 6.5, je to přeci jen Note!
– Nemusel by mít displej zahnutý, rovná pracovní plocha mi přijde praktičtější (zvlášť při použití S-PENu)
– Ale určitě by měl mít zcela minimalistické okraje. Note je stroj na práci, čili by za úvahu stálo i odstranění selfie kamery, pokud by důsledkem bylo zmenšení horního okraje – ale je otázka, zda by bylo, protože reproduktor, scanner duhovky, senzor světla a proximity někde být musí – ale možná by mohl být v pouze 2mm „tlusté“ hraně a dole by okraj nemusel být vůbec, jen mikrofon v 1mm „tlusté“ hraně.

V dubnu se tedy budu rozhodovat (podle skutečného osahání S8+ a podle úniků o Note8), zda půjdu do S8+, nebo zda budu čekat na Note8. Teoreticky by ještě do toho mohl vletět nějaký jiný výrobce se svým překvapením, ale bohužel to asi není pravděpodobné, protože v „super-phabletech“ s uhlopříčkou nad 6“ zrovna moc konkurence není :-(

Mno malé rámečky a displej 5,7“ by SG8 slušelo… Těším se a moc, ale zřejmě si počkám na Note 8, doufám že letos bez výbuchů a ohňostroje ????.
Jinak mě dubnové představení celkem zaráží, čekal jsem únor.

Přemysl Vaculík

VIP 13. 1. 2017, 23:46

Zatím to není potvrzená informace, jakmile budeme vědět více, aktualizujeme článek.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat