TSMC si postaví novou továrnu na 3nm a 5nm procesory

TSMC si postaví novou továrnu na 3nm a 5nm procesory
2016-12-14T07:30:39+02:00
• 14. 12. 2016

Přestože společnost Samsung asi jako první spustí hromadnou výrobu procesorů na 10nm výrobní technologii, tak jeho konkurent TSMC nespí na vavřínech a právě myslí na svoji budoucnost. Tchajwanský producent čipových sad pravděpodobně plánuje postavit novou továrnu, kde v budoucnu odstartuje výrobu procesorů na 5nm a 3nm výrobní technologii. Smělé plány se klidně mohou stát skutečností. Ovšem zůstává otázkou, kdy k tomu vůbec dojde.

tsmc

Společnost chce, aby čipové sady byly co nejmenší a přenechaly tak prostor pro ostatní komponenty, které jsou čím dál více výkonnostně náročnější. Avšak TSMC doposud neodhalilo ani 10nm procesory, takže 5nm či 3nm jsou hodně vzdálenou hudbou budoucnosti. Každopádně poslední uniklé dokumenty přihrávají myšlence, že nové procesory Apple A11 odstartují produkci 10nm procesorů.

Producent chce investovat 16 miliard dolarů do nový továren a žádá místní vládu, aby jim pomohla najít dostatečný velký pozemek s dobrou dopravní infrastrukturou. Optimistické plány počítají se zahájení 7nm procesorů v příštím roce, aby v roce 2020 mohly přijít na řadu 5nm čipsety. Hromadně vyrábět 10nm procesory není zrovna jednoduché a jen pokrokové technologie pomohly Samsungu v tak brzký začátek. Nakonec ukáže až čas, zda se TSMC podařilo udržet krok.

Zdroj: asia.nikkei.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat