Nový pokračovatel Asus Zenpad 3S 10 (Z500M) přijde brzy na český trh

Nový pokračovatel Asus Zenpad 3S 10 (Z500M) přijde brzy na český trh
2016-12-23T07:25:16+02:00
• 23. 12. 2016
2

Nástupce modelu Z300M byl představen v srpnu letošního roku. Tablet o úhlopříčce 9,7″ se dočkal svého vylepšeného nástupce. Nový model ZenPad 3S 10 (Z500M) přijde na český trh až na začátku roku 2017.

Pořádný cvalík s dobrými parametry

Další tablet z dílny Asusu nesází jen na své parametry, ale i na svůj design. Mnoho osob v dnešní době stále hledí na to, jak daný přístroj vypadá. Teprve po zvážení designové stránky produktu se zaměří na parametry a na cenu. Pokud u staronového ZenPadu dojdete k druhému kroku, kdy budete hledět na parametry, čeká vás tedy 9,7 “ obrazovka s rozlišením 2K, technologií IPS a širokým pozorovacím úhlem 178°. Dále tu jsou 4 GB operační paměti doplněné o 32/64 GB interní paměti. O výkon se stará šestijádrový procesor Mediatek MT8176 maximálně taktovaný na 2,1 GHz. I výdrž tabletu je dlouhá, má totiž baterii o kapacitě 5900 mAh (výdrž 10 hodin) a navíc má funkci rychlonabíjení QuickCharge 3.0.

Staronový model s několika mouchami

Nejenže byl model představen v červenci, a oficiálně uvolněn v srpnu a do prodeje se dostane až v lednu, tak tato prodleva z něj hned při zahájení prodeje dělá staříka. Navíc zahájit v lednu příštího roku prodej chytrého zařízení se starou verzí Androidu není zrovna rozumná volba, navíc, když  výrobce měl půl roku na implementaci nového softwaru.

Dalším nedostatkem je slabý zadní fotoaparát s 8 MPx a bez podpory blesku. Navíc váha tabletu přesáhla 400 gramů a to už není na dlouhé držení v rukou, leč je to zvládnutelné. Z dostupných informací nebude mít tablet možnost připojení externí klávesnice, což by bylo při těchto rozměrech přínosné.

V ČR se bude prodávat za 8900 Kč ve dvou barevných variantách: šedá a stříbrná.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Tablet asi nemá 5,9″ obrazovku.
To by ta pěkná slečna byla trpaslice :-)

Karel Čapka

VIP 23. 12. 2016, 10:39

Díky moc, opraveno. Avšak i tak vypadá drobně. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat