MediaTek rozšiřuje portfolio o Helio X23 a X27

MediaTek rozšiřuje portfolio o Helio X23 a X27
2016-12-06T12:40:02+02:00
• 6. 12. 2016

Tchajwanská společnost MediaTek rozšiřuje nabídku svých procesorů o dva nové přírůstky, které zapadnou do rodiny Helio. Čipové sady budou především určené pro chytrá zařízení z nejvyšší třídy, kde je potřeba pořádný výkon. Obě novinky jsou nástupci předchozích generaci. Respektive Helio X23 nahradí současně dostupný procesor Helio X20 a druhý zástupce Helio X27 vystřídá čipset s názvem Helio X25.

MediaTek-tile

Helio X23 a Helio X27 mají bez rozdílu rovných deset jader, která jsou sestavena z osmi jader Cortex-A53 a dvou jader Cortex-A72. Rozdíl mezi nimi je v taktovacích frekvencích, přičemž výkonnější pochopitelně bude Helio X27. Procesory potěší lepším výkonem, menší spotřebou baterie (až o 25 %), kvalitnějšími videozáznamy nebo fotografiemi. Výrobci nově můžou nasadit dva senzory u zadního fotoaparátu.

Navíc výrobce tvrdí, že oproti procesoru Helio X25 je celkově Helio X27 lepší o 20 %. Každopádně největší posun bychom mohli zpozorovat právě u záznamových prvků, kde MediaTek zapracoval na čistotě obrazu, sytosti snímků či možnostech nastavení expozice. První zařízení poháněné těmito procesory se objeví velmi brzy. Avšak v současné chvíli není známo žádné přesnější datum. Lze počítat asi až se začátkem roku 2017.

helio-x23-x27

Zdroj: mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat