Facebook Live Audio – začíná se dostávat mezi běžné uživatele aktualizováno

Facebook Live Audio – začíná se dostávat mezi běžné uživatele [aktualizováno]
2017-05-13T17:35:50+02:00
• 13. 5. 2017

Aktualizováno 13. 5. 2017

Minulý rok Facebook představil možnost audio streamování, ale do této chvíle se funkce nacházela jen v pilotním provozu. Využívaly ji velké společnosti jako BBC World Service, LBC a Harper Collins. Jak se zdá, nyní se novinka začíná pomalinku dostávat mezi běžné uživatele.

Ve výsledku tak budete moci začít živý video nebo audio přenos. Jedná se o zajímavou možnost, pokud nechcete být na kameře a postačí vám jen šíření mluveného slova.

V tuto chvíli není jasné, kdy se novinka dostane mezi všechny uživatele. Zřejmě dochází k postupné aktivaci této funkce v aplikaci Facebook.

Původní článek 22. 12. 2016

Společnost Facebook nekompromisně vtrhla na pole živého vysílání. Minulý týden představený projekt Live 360 se nejspíše potýká s takovým úspěchem, že kalifornský gigant rozšířil své portfolio o další funkci – živé audio vysílání.

Síla mluveného slova

Jak je uvedeno na oficiálním blogu, někteří uživatelé se chtějí podělit o zážitek jen prostřednictvím mluveného projevu, ne videa. Live Audio si může najít uplatnění například při rozhovorech anebo při čtení zpráv ze světa. Možností využití je samozřejmě nespočet. Facebook už nyní novinku testuje s některými partnery jako BBC World Service, LBC nebo se světovým vydavatelstvím Harper Collins. Jak se k tomu postaví česká média, je zatím ve hvězdách.

Facebook Live Audio

Novinka navíc funguje na stejném principu jako živé vysílání videa. Konkrétní „streamer“ může také dostávat zpětnou vazbu od sledujících. Live Audio je díky menší datové náročnosti vhodný i pro vysílání z hůře dostupných míst, kde nemusí být vždy kvalitní signál.

Uživatelé s Androidem budou moci poslouchat i se zamčenou obrazovkou nebo během používání jiné aplikace. Systém iOS je v tomto případě limitován přímo na aplikaci.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat