Dotekomanie.cz pro Android přichází s novinkami

Dotekomanie.cz pro Android přichází s novinkami
2016-12-02T07:30:09+02:00
• 2. 12. 2016

V září jsme představili novou verzi aplikace Dotekomanie.cz pro Android. Hlavně jsme se zaměřili na notifikace. Nejenže podporují novinky v rámci Androidu 7.0 Nougat, ale také jsme přidali další možnosti k jejich odebírání.

Již brzy se dočkáme uvedení stabilní verze Androidu 7.1, který taktéž přinesl novinky. Na ty jsme se samozřejmě soustředili. Kromě toho jsme se pustili do dalšího vylepšování a optimalizace. Jako bonus přináší aplikace další užitečnou funkci.

Podpora pro Android 7.1

Pakliže máte zařízení s Androidem 7.1, budete moci už nyní využít novou funkci zkratek, která je v něm obsažena. V tuto chvíli jsou zkratky podporovány v launcheru od Googlu a také v Nova Launcheru. V našem případě to znamená, že po podržení prstu na ikoně aplikace se objeví menu.

2016-12-01-19-18-04_framed

Běžní uživatelé takto dostanou možnost rychlého přístupu do sekce Nové články. Pakliže patříte mezi předplatitele, budete moci přistupovat také k Naplánovaným článkům – čekajícím na vydání.

Kromě rychlého přístupu skrze podržení prstu na ikoně můžete jednotlivé položky umístit na plochu. Díky tomu budete mít velmi rychlou možnost přístupu do jednotlivých sekcí.

2016-12-01-19-17-54_framed

Lepší navigace v článcích

V aplikaci jsme zavedli rychlou navigaci u článků, které jsou členěny na vícero kapitol. Funkce jako taková zůstává, ale přichází v nové podobě. Rychlou navigaci jsme přesunuli z pravé strany na levou a mírně jsme poupravili vzhled.

2016-12-01-19-22-50_framed 2016-12-01-19-23-02_framed 2016-12-01-19-23-09_framed

První obrázek – článek bez rychlé navigace, prostřední a poslední s rychlou navigací

Pokud má článek rychlou navigaci, změní se ikona šipky v levém horním rohu na tři vodorovné čáry (menu). Díky tomu rychle rozeznáte, jestli je k dispozici tato novinka. Pokud bude v tomto rohu jen šipka, článek není členěn na jednotlivé kapitoly.

Hlídáme produkty

Už jste si mohli všimnout na webu, že máme speciální widgety na smartphony, skrze které se rychle dostanete na Heureku. Kromě toho vám umíme pohlídat i snížení ceny u jednotlivých produktů. Nyní přinášíme tuto funkcionalitu i do aplikace.

2016-12-01-19-27-06_framed 2016-12-01-19-27-15_framed 2016-12-01-19-27-42_framed

Pokud se zajímáte o konkrétní smartphone, můžete v aplikaci kliknout na Hlídat cenu u konkrétního widgetu. Na kartě Profil v aplikaci pak naleznete seznam hlídaných produktů. Odtud je můžete smazat nebo kliknout na ně a dostat se tak na Heureku ke konkrétnímu mobilu.

Nová funkce je propojena i s webem, takže je jedno, odkud si budete spravovat hlídané produkty.

screenshot_32

Zrychlení

Stále myslíme na spotřebu dat. Nejenže je úspornější než běžný webový prohlížeč, ale je také rychlejší. Optimalizovali jsme načítání a celkovou spotřebu dat při procházení a čtení obsahu. Vyladili jsme spouštění aplikace a pohráli jsme si s kódem.

Další vylepšení

Zapracovali jsme na vylepšení aplikace, spuštění, pohráli jsme si s dalšími drobnostmi a hlavně jsme vyslyšeli jeden hlavní požadavek. Nově můžete v nastavení aplikace zakázat nebo povolit otevírání webových stránek přímo v aplikaci (Chrome Custom Tabs). Nyní je to nově zcela na vás.

logo-app Dotekománie.cz Michal Mroček Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat