Apple pracuje na virtuální realitě, prozradil Tim Cook v rozhovoru

Apple pracuje na virtuální realitě, prozradil Tim Cook v rozhovoru
2016-12-12T07:50:09+02:00
• 12. 12. 2016

CEO Applu Tim Cook prozradil, že umělá inteligence a rozšířená realita jsou dalšími obory, kterými se chtějí v Silicon Valley zabývat. Podle něj mezi společnostmi započne velká bitva v tom, která z firem uvede v brzké době lepší technologie.

Tim-Cook-Proud-on-Stage

Zlepšování virtuální reality a umělé inteligence

„Podívejte se na klíčové technologie, které tvoří dnešní smartphony, a podívejte se na ty, které teprve budou dominantní v budoucím mobilním průmyslu – jako AI.“ uvedl Tim Cook v rozhovoru pro Washington Post. A k tomu dodal reakci na virtuální realitu: „Myslím si, že virtuální realita je velmi zajímavá. Takže ano, je to něco, na čem nyní pracujeme.“

Podle některých zpráv Apple pracuje na několika menších neuronových sítí, které mohou pracovat nezávisle na mobilním telefonu, namísto spoléhání se na připojení k serverům (hlasová asistentka Siri).

apple-ai-ar-research-focus-1

Apple je opravdu hrdý, že jeho algoritmy jsou pro zpracování obrazu mnohem rychlejší, než ty konkurenční. Dále pracuje na zdokonalování tzv. Machine Learning, neboli Strojovém učení, které zefektivní umělou inteligenci. Ta je poté schopnější se rychleji přizpůsobit změnám v okolí. Díky tomu nám pak umělá inteligence pomůže například řídit samořídící se auta ještě bezpečněji.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat