Výroba i prodej OnePlus 3 končí, nahradilo jej OnePlus 3T

Výroba i prodej OnePlus 3 končí, nahradilo jej OnePlus 3T
2016-11-21T07:20:03+02:00
• 21. 11. 2016

Minulý týden byl představen telefon OnePlus 3T, což možná znepokojilo současné majitele OnePlus 3. Jen pět měsíců po představení předchůdce se výrobce rozhodl přijít s něčím novým. 3T přitom není až tak nové a jde jen o hardwarově vylepšenou verzi s lepším procesorem, baterií, předním fotoaparátem a přibyla varianta se 128GB úložištěm.

Možná i vzhledem k podobnosti modelů se ve OnePlus rozhodli ukončit nadobro výrobu původního OnePlus 3. Třetí zabiják vlajkových lodí byl již v předešlých měsících velmi špatně dostupný, a dokonce kvůli vysoké poptávce musel být prodej na měsíc pozastaven, aby se stihly doplnit skladové zásoby. Těžko říct, co stálo za těmito prodlevami a potížemi s výrobou, ale je velmi pravděpodobné, že již v této době se společnost rozhodla skoncovat s výrobou a jen postupně doprodat zbylé kusy.

4

V současnosti oficiální obchod hlásí, že je OnePlus 3 vyprodán. Opětovné obnovení prodeje se však v tomto případě již konat nebude a od podělí 28. 11. půjde zakoupit již pouze OnePlus 3T. Webu Android Authority to potvrdila samotná společnost.

Podpora nekončí

Na současné majitele OnePlus 3 ovšem příchod novinky nebude mít nijak velký vliv. Oba telefony totiž disponují natolik podobným hardwarem, že budou sdílet aktualizace. Jinak řečeno, pro oba telefony budou vycházet aktualizace současně, včetně OxygenOS 4.0 založeném na Androidu 7.0 Nougat. Ten se na oba telefony dostane ještě letos. Podrobněji jsme postup aktualizací pro OnePlus 3 rozebrali v tomto článku.

Pokud jste tedy dosud zvažovali nákup OnePlus 3 a nestihli se rozhodnout, pak vám nyní nezbývá, než pořídit nové OnePlus 3T. Pakliže již OnePlus 3 vlastníte, upgrade se vám zřejmě příliš nevyplatí. Výrobce si za novinku účtuje o 40 € více, je tedy dobré si rozmyslet, zda se výměna jen kvůli několika vylepšením vyplatí.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat