ZUK Edge ve znamení displeje aktualizováno

ZUK Edge ve znamení displeje [aktualizováno]
2016-11-28T20:10:07+02:00
• 28. 11. 2016

Aktualizováno 28. 11.

Jak se zdá, rok 2017 bude patřit tenkým rámečkům, aspoň co se týče některých společností. Žhavou novinkou je Xiaomi Mi Mix. Dalším hráčem asi bude značka ZUK, která patří Lenovu. Začaly se objevovat snímky – jak je zvykem, špatné kvality.

zuk-edge-front-home-button zuk-edge-top

zuk-edge-usb-c zuk-edge-camera

Naštěstí jsme se dočkali i trochu jiného lákadla přímo od CEO společnosti ZUK. Sice se jedná o lepší kvalitu, ale sama fotografie toho moc neprozrazuje.

lenovo-zuk-edge-1

Původní článek 13. 11.

Čínský telekomunikační úřad TENAA vydal v tomto týdnu potřebnou certifikaci k prodeji zařízení s názvem Edge. Tento model připravuje společnost Lenovo pod svojí druhou značkou ZUK a od teď se může objevit na mobilní trhu kdykoliv. Nicméně k oficiálnímu představení by údajně mělo dojít někdy na konci tohoto roku (v Číně) nebo až v březnu 2017 (pro celý svět). Čínský výrobce samozřejmě nic neprozradil, ale zveřejněný výpis v databázi úřadu mluví za vše.

zuk-edge-1 zuk-edge-2

Do čela se postaví 5,5palcový LCD displej s Full HD rozlišením, který bude z pravé a levé strany zahnutý. To předpovídá, že v příštím roce může očekávat větší množství telefonů buď se zahnutým displejem či s co nejtenčími rámečky po vzoru Mi Mix od Xiaomi. Hardwarovou část zastoupí čtyřjádrový procesor Snapdragon 821 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 2,35 GHz a operační paměť RAM o velikosti 4 GB.

Uživatelé dostanou k využití 32 nebo 64GB úložiště. V konstrukci s tloušťkou 7,68 mm se ukryje 3 000mAh baterie. Zatímco přední panel doplní 8megapixelová kamerka, tak zadní část si vyslouží 13megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Nakonec seznam specifikací podtrhuje operační systém Android v předinstalované verzi 6.0 Marshmallow překrytý vlastní uživatelskou nadstavbou ZUI.

zuk-edge-4 zuk-edge-3

Zdroje: gsmarena.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat