Projekt Open GApps má vlastní aplikaci

Projekt Open GApps má vlastní aplikaci
2016-11-09T07:00:32+02:00
• 9. 11. 2016

Služba Open GApps umožňuje stahování Google aplikací v různě velkých balíčcích, zpravidla jej využívají zejména náročnější uživatelé při instalaci alternativní ROM. Projekt byl dodnes určen pouze pro webové rozhraní, tým vývojářů však zveřejnil novou aplikaci pro Android ve verzi 1.0, která ušetří čas při zdlouhavém přenášení souborů z počítače do zařízení.

Při prvním spuštění se ukáže jakýsi průvodce, v němž musíme přijmout podmínky a následně povolit oprávnění zásahu do úložiště. Další stránky se týkají samotného zařízení, kdy je automaticky rozpoznána architektura procesoru a aktuální verze systému. V posledním kroku si uživatel zvolí jeden z osmi balíčků GApps. Ty jsou seřazeny podle velikosti, přičemž nejmenší sada pico obsahuje nutné minimum (98 MB) a naopak sada aroma obsahuje úplně vše (800 MB). Po potvrzení všech nutných kroků nás aplikace odkáže na stránku instalace, odkud se dá vybraný balíček stáhnout anebo změnit na jiný.

Open GApps Open GApps Open GApps Open GApps

Nastavení aplikace nabízí mnoho dalších možností. Za zmínku stojí například omezení stahování pouze na Wi-Fi sítě, výběr cílové složky či stahování kontrolního součtu MD5-Checksum. Největší radost budou mít zřejmě uživatelé s rootem – Open GApps poskytuje automatickou instalaci vybraného balíčku a při zaškrtnutí poslední položky také wipe Cache a Dalvik. Aplikace neobsahuje žádné reklamy a je uživatelsky velmi příjemná.

logo-app Open GApps Fonville IT Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat