Nokia potvrdila návrat ke smartphonům v roce 2017

Nokia potvrdila návrat ke smartphonům v roce 2017
2016-11-20T08:30:35+02:00
• 20. 11. 2016
3

Konec spekulacím, Nokia totiž potvrdila, že se v příštím roce opět vrátí k výrobě vlastních smartphonů. Spojením Nokie a Foxconnu vznikla dříve v tomto roce nová značka HMD, která bude celý business se smartphony zaštiťovat. Zatímco Nokia poskytne svou značku, patenty a bude dohlížet na celkový vývoj, Foxconn se postará o výzkum, vývoj a následnou výrobu smartphonů.

nokia android

Návrat již v příštím roce

HMD disponuje právem pro užívání značky Nokia po dobu deseti let a zároveň se zavazuje investici 500 miliónů dolarů do marketingu po dobu tří let. Dle dřívějších informací již víme, že první „nová“ Nokia by měla na trh přijít v druhém kvartálu příštího roku. Je tak velmi pravděpodobné, že bychom se představení mohli dočkat již na veletrhu MWC, kde se Nokia rovněž objeví.

nokia_smartphone_comeback_2017

Některé z dřívějších spekulací rovněž pracují s informací, že by měl být nový smartphone Nokia představen ještě letos. To však popírá výše přiložený snímek z prezentace finské společnosti, na kterém je návrat na mobilní trh jasně uveden pod rokem 2017. Nezbývá než si počkat, s čím a kdy nakonec Nokia přijde. Jako pravděpodobnější se ale v současnosti jeví až příští rok, takže se po několika letech opět můžeme těšit na barcelonskou premiéru nových nokií.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Ondřej Kodl

20. 11. 2016, 9:01

No za 500$ bude reklama jak kráva. Když je to ještě rozházené po dobu 3let. To je 166$ za rok. To vyjde na den reklamy na FB ne? ????????????

to bude návat ( návrat ). Nic proti redakci. Děláte dobrou práci, jen jsem se pobavil ;-) Alespoň je důkaz, že máte čtenáře.

Tomi Hujčák

20. 11. 2016, 8:46

500$ to tedy hodne pomuze ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat