LG představilo nový snímač duhovky

LG představilo nový snímač duhovky
2016-11-03T11:15:19+02:00
• 3. 11. 2016

Firma LG nedávno představila dva nové snímače duhovky. Spekuluje se, že by mohly být využity v nacházejícím modelu G6.

lg-innotek-iris-scanning-modules

Dva nové senzory na čtení duhovky

Společnost LG Innotek, patřící do koncernu LG, představila na koni října dva nové senzory, které čtou duhovku. V Jižní Koreji na Elekronickém veletrhu se začalo spekulovat, kde budou tyto senzory využity. Jako první telefon s kamerou, která snímala duhovku a následně dokázala odemknout telefon, byl Samsung Note 7, který však pohořel na chybných bateriích. Dalším telefon s touto funkcí by mohl být LG G6, nástupce prvního modulárního telefonu na světě. LG oznámilo, že už však s modulárními smartphony prozatím pokračovat nebude.

První senzor má vlastní kameru a i dodatečné infračervené LED světlo pro rozpoznání duhovky. Senzor a kamera budou umístěny vedle přední kamery, stejně jako u Note 7. Druhý senzor spolupracuje s přední kamerou a je na ni napojený pouze infračervený senzor. Díky využití přední kamery se zmenší celková velikost senzoru na pouhých 0,36 čtverečních centimetrů.

Na akci při představení senzorů bylo řečeno, že novinky se dají očekávat ve smartphoneh hned na začátku příštího roku. Z toho vyplývá, že novinky se dočkáme již možná v novém top modelu G6.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat