Huawei vysvětlil, proč se nepodílel na výrobě Google Pixel

Huawei vysvětlil, proč se nepodílel na výrobě Google Pixel
2016-11-16T07:10:41+02:00
• 16. 11. 2016

V roce 2015 se Huawei podílel na výrobě Nexus 6P. Vše nasvědčovalo tomu, že spolupráce bude pokračovat i při výrobě dalšího smartphonu pro Google v tomto roce. Čínská společnost nakonec Googlu spolupráci odřekla. V médiích se spekulovalo o důvodech tohoto odmítnutí. A tyto spekulace se prakticky potvrdily – Huawei by nebyl s telefonem Google Pixel spojován tak, jako s Nexus 6P.

google-pixel

K celé situaci se vyjádřil pro německý deník Colin Giles, viceprezident Huawei Consumer Business Group. Ten potvrdil, že se společnost rozhodla ukončit spolupráci poté, co Google oznámil, že Google Pixel bude považován za jeho telefon. U předcházející spolupráce bylo jasné, že obě společnosti se na výrobě telefonu podílely.

Huawei tak učinil poměrně obtížné, ale zároveň logické rozhodnutí. Společnost se snaží uspět u zákazníků v USA a spolupráce na výrobě Google Pixel by mu nijak výrazně nepomohla. To však neznamená, že by se Google s Huawei rozešel ve zlém. Už nyní se na světlo dostávají další spekulace, že by se právě čínská společnost mohla podílet na vývoji zařízení pro rok 2017.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat