Google plánuje vylepšit Google Play

Google plánuje vylepšit Google Play
2016-11-08T07:45:03+02:00
• 8. 11. 2016

Ačkoliv je většina mobilních aplikací stahována skrze Google Play, příjmy tohoto obchodu rozhodně tomuto množství neodpovídají. I to je jedním z motivů, proč chce Google výrazně zapracovat na Google Play. Vylepšeno by mělo být například hodnocení a doporučování aplikací.

google-play

Od té doby, co se vrátil z Jawbone pod křídla Google Sameer Samat, se dá tvrdit, že se Google snaží přiblížit Google Play uživatelům a vývojářům. Společnost plánuje u Google Play využít získané poznatky v oblasti umělé inteligence. Tato technologie se využije například u doporučování aplikací. Tato doporučení by měla mnohem více sedět našemu vkusu a zájmům. Zároveň bychom se mohli dočkat třeba rozšíření podpory o nové platební platformy.

Google se snaží zareagovat na největšího konkurenta v této oblasti – Apple. Ten se v letošním roce zaměřil na vylepšování App Store. Tato vylepšení mimo jiné zahrnovala vylepšení podmínek hodnocení pro nové aplikace nebo se zvýšil podíl z příjmů, který putuje do kapsy přímo vývojářům.

Nejvíce se chce Google zaměřit na rozvojové trhy. Právě zde je Android mnohem populárnější než konkurenční platformy. Pro uživatele na těchto trzích by mohlo být například rozšíření podpory o nové platební platformy velmi vítané. To je způsobeno zejména tím, že na těchto trzích mnohdy lidé nevlastní kreditní kartu. Právě platba pomocí kreditní karty je v našich končinách na denním pořádku.

Google Play App Store

Zahrnutí umělé inteligence vývojáři s velkou pravděpodobností uvítají s otevřenou náručí.  V současnosti je trendem to, že pouze hrstka aplikací si získá velkou pozornost. Pro méně známé aplikace je následně velmi obtížné se dostat k samotným uživatelům.

Poměrně zajímavě se vyjádřil na toto téma bývalý zaměstnanec Googlu James Knight, který se dnes zaměřuje poradenstvím pro vývojáře, kteří chtějí portovat své aplikace z iOS pro Android. Ten označil App Store za údernější, zatímco Google Play přirovnal k divokému západu. Otázkou je, zda Googlu tyto změny pomohou k například k získání větších tržeb.

Zdroje: reuters.com, phonearena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat