GM 5 – první vlaštovka s Nugátem

GM 5 – první vlaštovka s Nugátem
2016-11-16T08:20:46+02:00
• 16. 11. 2016
1

Po referenčních zařízeních s názvem Pixel přímo od společnosti Google přichází první výrobce, který nasadil nejnovější verzi systému Android do základu telefonu. Překvapivě se o to nepostaral žádný přední producent, ale firma General Mobile. Tu můžete znát hlavně díky prvním modelům spadajícím pod platformu Android One. Dnešní novinka dostala jednoduchý název GM 5 a své místo bude mít ve vyšších patrech základní třídy.

general-mobile-android-one-840x498

Samotný General Mobile zatím nesdělil příliš mnoho informaci. Ovšem alespoň hrubý základ se nevyhnul odhalení. Přední část zabírá 5palcový displej s HD rozlišením a 5megapixelová kamerka na oblíbené selfie snímky. Uvnitř běží čtyřjádrový procesor od Qualcommu o taktovací frekvenci 1,2 GHz (pravděpodobně některý Snapdragon z některé řady 400), 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště pro uživatelská data, které lze rozšíří paměťovou kartou.

Záda jsou vybavena 13megapixelovým senzorem fotoaparátu, dvojicí LED diod pro přisvětlení snímků a baterií o velikosti 2 500 mAh. Jak bylo již zmíněno, tak softwarovou stránku obstarává systém Android ve verzi 7.0 Nougat. Z barevných provedení bude k dispozici černé, šedé, zlaté. Výrobce doposud nezmínil prodejní cenu, ale první kusy k nám nejblíže dostupné budou v Belgii, Nizozemsku či Chorvatsku.

gsmarena_000

Zdroj: generalmobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

SticklerStickleru

16. 11. 2016, 11:18

Baterka 2500mAh to jako rly?
Tak to vydrzi tel telefon tak 16hod. ne? :/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat