Geekbench otestoval Nokii Pixel

Geekbench otestoval Nokii Pixel
2016-11-27T08:45:23+02:00
• 27. 11. 2016

Velký návrat značky Nokia na mobilní trh očekávaný začátkem příštího roku s největší pravděpodobností nepřinese pouze jeden model. Benchmark Geekbench měl příležitost vyzkoušet nové zařízení, a to tentokrát skryté pod názvem Pixel. Zatímco poslední uniklý telefon s označením D1C se může zařadit do střední třídy, tak dnešní novinka nejspíš uspokojí pouze nenáročné uživatele, protože model Pixel získá jen základní výbavu charakteristickou pro nižší třídu.

nokia-android

Společnosti Microsoft v tomto čtvrtletí končí veškerá práva na značku Nokia a barcelonský veletrh MWC konaný koncem února 2017 odhalí nové telefony s Androidem pod značkou Nokia. Připravovaný model nesoucí označení Pixel by mohl získat dvoujádrový procesor Snapdragon 200 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,19 GHz a grafický čip Adreno 302. Hardwarová stránka pokračuje operační pamětí RAM o velikosti 1 GB.

Se zmíněnou čipovou sadou lze také dále počítat s podporou rychlého nabíjení Quick Charge 2.0. Uvnitř asi poběží systém Android v nejnovější verzi 7.0.1 Nougat. Finská společnost Global HMD si usmlouvala výrobu u tradičního producenta Foxconn, který spustí výrobu v následujících týdnech, tudíž seznam nepodložených specifikací se bude postupně rozšiřovat včetně prvních snímků.

nokia-pixel

Zdroj: timesnews.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat