Xiaomi chystá dvě 5palcové novinky

Xiaomi chystá dvě 5palcové novinky
2016-10-31T08:10:51+02:00
• 31. 10. 2016
1

Čínský telekomunikační úřad TENAA, který vydává potřebné certifikace pro prodej chytrých zařízení na místním trhu, zařadil do své databáze dva nové telefony od společnosti Xiaomi. Jako by toho neměl čínský výrobce málo, přitom neuběhl ani jeden týden od oficiálního představení dvojice modelů Mi Note 2 a Mi Mix. Dnešní duo si je podobné doslova jako vejce vejci. Ovšem našel se mezi nimi alespoň jeden rozdíl.

xiaomi-tenaa-3 xiaomi-tenaa-2 xiaomi-tenaa-1

Neznámá zařízení nesoucí kódové označení 2016111 a 2016112 se mohou pochlubit 5palcovým TFT displejem s rozlišením 1 280 x 720 pixelů. O jejich výkon se stará blíže nespecifikovaný procesor se čtyřmi jádry o taktovací frekvenci 1,4 GHz, 2GB operační paměť RAM nebo 16GB úložiště. Dále přední panel získal k dobru 5megapixelovou kamerku na selfie snímky, kdežto zadní část zabírá 13megapixelový fotoaparát s LED bleskem. Oba telefony měří 139,9 x 70,4 x 8,5 mm při váze 140 gramů.

Mezi ostatní specifikace patří podpora LTE sítí, infračervený port, Bluetooth, GPS, 3030mAh baterie, snímač otisků prstů nebo FM rádio. Rozhraní MIUI v základu překryje systém Android ve verzi 6.0.1 Marshmallow. Barevná provedení budou minimálně dvě, a to zlaté a stříbrné. Prodejní cena by se měla pohybovat okolo 200 dolarů (tj. cca 4 950 Kč bez daně). Závěrem si zaslouží zmínku zatím jediný odlišovací prvek, kterým je podpora paměťových microSD karet až do výše 128 GB u verze 2016111.

Zdroj: timesnews.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Teda mám Xiaomi celkem v oblibě, ale tohle už je na palici. To je redmi 3 v několika verzích, až se díky Thaiwanu dopracovali i k našemu LTE a teď zase novinka, která vypadá na parametry horší a navíc dražší a přitom žádný pokrok. Nebylo by špatný udělat třeba MI4C nebo MI4S s LTE.. Tohle nemá logiku..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat