Vodafone a O2 zpřístupňují VoLTE pro iPhony aktualizováno

Vodafone a O2 zpřístupňují VoLTE pro iPhony [aktualizováno]
2017-06-07T09:50:58+02:00
• 7. 6. 2017
6

Aktualizováno 7. 6.

Den po Vodafonu představuje i O2 možnost volání skrze LTE síť. Opěrátor zpřístupňuje VoLTE pro zařízení: iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

Pro volání před LTE je nutná aktualizace softwaru na iOS 10.3. nebo novější. „Zákazníkům se bude postupně objevovat výzva k aktualizaci nastavení operátora. Tu si mohou také stáhnout sami volbou Nastavení-Obecné-Informace,“ popisuje Jindřich Fremuth, ředitel Komerční divize v O2. V telefonu je také potřeba povolit 4G pro hlas i data v menu Nastavení – Mobilní data – Volby dat – Zapnout 4G – Hlas a data.

Aktualizováno 6. 6.

V listopadu minulého roku Vodafone začal spouštět technologie VoWiFi a VoLTE ve větším měřítku. Nyní přichází řada na iPhony, kde budou tyto technologie automaticky dostupné bez nutnosti instalace specifické aplikace.

VoLTE a Wi-Fi volání můžete nyní využít na iPhone 6 a všech novějších modelech s aktuální verzí iOS. VoLTE vám poběží automaticky, Wi-Fi volání si můžete zapnout v menu Nastavení – Telefon. Kdyby vám podpora nenaskočila automaticky, stačí jít do Nastavení – Obecné – Informace a přijmout aktualizaci nastavení operátora.

Novinky mohou využívat majitelé iPhonů 6 a novějších modelů. Samozřejmostí je nutnost nejnovější verze systému iOS. Pakliže máte starší zařízení, máte jednoduše smůlu.

Aktualizováno 4. 10.

Takřka po třech měsících zde máme aktualizaci aplikace pro volání skrze WiFi (VoWiFi) od Vodafonu. Přináší hlavní novinku v podobě podpory Androidu 7.0, kde aplikace byla po dlouhou dobu nestabilní a nepoužitelná. Navíc byla přidána možnost nastavení vlastního vyzvánění.

2016-10-04-19-10-53 2016-10-04-19-10-41 2016-10-04-19-09-37

logo-app Vodafone Wi-Fi volání Vodafone Czech Republic a.s. Zdarma ANDROID

Původní článek 18. 7.

LTE je v Česku už poměrně běžnou sítí, byť se stále rozšiřuje dostupnost. Operátoři chtějí lákat na novinky, které nabídnou nějakou konkurenční výhody. Například T-Mobile začal nabízet VoLTE, následně i VoWiFI (volání přes WiFI) a testuje ViLTE. Nyní se přidává Vodafone, který spouští zákaznické testování pro služby VoLTE a VoWiFi.

Screenshot (10)

V případě VoLTE (volání přes LTE) slibuje vyšší kvalitu hovorů a spojení do 2 sekund. Díky tomu budete moci být stále připojeni k internetu a zároveň volat. Nebude se tedy smartphone přepínat do 3G nebo 2G sítě – což má vliv na internetové připojení a dobu spojení. Bohužel je v tuto chvíli podporován jen jeden smartphone – Samsung Galaxy S6 Edge. Operátor plánuje rozšíření na další modely, které jsou z jeho distribuce.

VoWiFi nepatří mezi nejrozšířenější technologie u smartphonů, byť výrobci na to začínají myslet. Vodafone ale vytvořil vlastní aplikaci, přes kterou si zavoláte i v místech, kde je slabý mobilní signál a je dostupná WiFi síť. Nezní to jako příliš velké lákadlo, ale naštěstí si vymyslel novinku. VoWiFi můžete používat i v zahraničí, přičemž bude platit běžný tarif. Jinak řečeno, Vodafone takto obešel roaming.

Abyste tyto novinky mohli začít používat, musíte je povolit v nastavení v samoobsluze – Nastavení služeb > Volání a SMS > VoLTE.

Více informací najdete na stránkách operátora:

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Super věc, bohužel to v nastavení Vodafone samoobsluhy vůbec nemám. V čem bude chyba? Mám S6 Edge +

Martin Vávra

18. 7. 2016, 10:25

To je zvláštní, máš nejnovější verzi aplikace?

Desátý pokus zabral :D Jinak máme kamennej domek v lese, přízemí je úplně bez signálu, ale wifi mám pořád. Takže pro mě je to úplně cool záležitost.

Honza Hlustik

18. 7. 2016, 10:12

Moc nerozumím v čem to je taková pecka, volám běžně přes FB messenger nebo Hangouts, v čem je přidaná hodnota?

Martin Vávra

18. 7. 2016, 10:22

Tady jde hlavně o to, že se dovoláte každému, druhá strana nepozná, jestli voláte přes WiFi.

Richard Fabián

6. 6. 2017, 11:26

Třeba v tom, že se lidé dovolaji Vám na normální číslo?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat