Španělský výrobce zřejmě prodával Xiaomi telefony pod svou značkou

Španělský výrobce zřejmě prodával Xiaomi telefony pod svou značkou
2016-10-21T08:38:03+02:00
• 21. 10. 2016

Španělský výrobce telefonů, Zetta, si u tamních spotřebitelů zadělal na velký problém. Společnost prodávala své telefony a označovala je jako konkurenci pro iPhone. To samo o sobě není nic špatného. Bohužel pro společnost se přišlo na to, že ve skutečnosti prodává telefony Xiaomi.

Na tento problém přišlo několik technologických nadšenců, kteří se zabývají rozebíráním mobilních telefonů. A při jednom z těchto „průzkumů“ se přišlo na to, že telefon Zetta není nic jiného než přístroj Xiaomi. Dokazuje to také obrázek uvedený níže.

zetta-iphone-xiaomi-1

Zetta, nebo Xiaomi? Zdroj: thenextweb.com

Na něm si můžete všimnout loga Xiaomi. To se ukázalo být pod fólií, kterou španělský výrobce přelepil prostor pro baterii. Zajímavostí je, že mobilní telefony od Zetta jsou mnohem dražší než jejich originální kousky. Například Xiaomi Redmi 2 seženete na španělském trhu za 90 eur. Kopie Zetta Conquistador 4.7 SE začíná na 185 eurech.

Společnost samozřejmě obvinění odmítla s tím, že při výrobě úzce spolupracuje s čínskými společnostmi. Ty údajně dodávají pro modely Zetta různé komponenty. Problém ale spočívá v tom, že Xiaomi odmítlo, že by vůbec někdy se španělským výrobcem spolupracovalo. Je tedy otázkou, jak by se tedy logo Xiaomi na přístroje Zetta vůbec dostalo. Navíc, telefony od španělského výrobce jsou i vizuálně velmi podobné těm čínským.

zetta_vs_xiaomi

Porovnání cen Xiaomi a Zetta, zdroj: thenextweb.com

Španělská asociace pro spotřebitele, Facua, se nyní aktivně podílí na tom, aby bylo zahájeno vyšetřování celé kauzy. Prozatím tak není vůbec jasné, jak situace dopadne. Již teď je nicméně jasné to, že značka společnosti již nyní zaznamenala u spotřebitelů velké šrámy.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat