SoundHound vydává Hurricane – konkurenci pro Google Home

SoundHound vydává Hurricane – konkurenci pro Google Home
2016-10-20T13:00:10+02:00
• 20. 10. 2016

Společnost SoundHound Inc. si s největší pravděpodobností spojujete se stejnojmennou aplikací, která dokáže přiřadit název písničky pouze z její ukázky. Překvapení pro mnoho z vás může být třeba to, že se tato společnost zaměřuje také na asistenta podobného Siri nebo Google Assistant. A nyní nám SoundHound Inc. představuje Hurricane – zařízení velmi podobné nedávno představenému Google Home.

hurricane

Hurricane, zdroj: Engadget

Již v roce 2015 byla na trh uvedena aplikace Hound. Jedná se právě o již zmiňovaného asistenta. Ten zvládal základní příkazy, jakými je například předpověď počasí, program představení v kinech, která jsou blízko nás, apod. Společnost se nyní rozhodla zabudovat tohoto asistenta přímo do těla Hurricane.

Hurricane má být především reproduktorem pro přehrávání hudby. Zároveň však dokáže reagovat na různé příkazy. Stačí jen vyslovit předem nastavený příkaz „Ok Hound“. Hound nově podporuje i vnímání kontextu dotazů.

Pokud se zeptáte, jaké počasí panuje v určitém městě, Hound si zapamatuje název města. V dalším dotaze, např. kolik stojí noc v hotelu, již spojí Hound informaci z předchozího dotazu. Asistent tedy ví, v jakém městě hledáte ubytování, aniž byste konkrétní lokaci museli přímo v dotazu zmiňovat.

Za výrobou Hurricane stojí společnost Boombotix. Ředitel společnosti se v rozhovoru vyjádřil, že se mu velmi líbí možnost spojit běžný reproduktor a umělou inteligenci. Zároveň však dodal, že hlavním cílem společnosti bylo vytvořit kvalitní reproduktor. A zdá se, že se to skutečně povedlo. Na obrázku níže si můžete všimnout důležitých komponent, které Hurricane tvoří.

soundhound

Komponenty Hurricane, zdroj: Engadget

Hurricane si můžete pořídit na Kickstarteru za 199 dolarů (~5 000 Kč). První kusy se dostanou k majitelům v průběhu prosince. Bohužel, jak to u nových technologií bývá zvykem, všechny výše uvedené funkce využijí především uživatelé ve Spojených státech. Česká podpora není, zdá se, na pořadu dne.

Zdroje: soundhound.com, engadget.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat