Samsung si patentoval čtečku otisků prstů s podporou gest

Samsung si patentoval čtečku otisků prstů s podporou gest
2016-10-30T14:26:49+02:00
• 30. 10. 2016

V domovské Jižní Korei podal Samsung registraci patentu, který znázorňuje možnosti gest na čtečce otisků prstů. S gesty pro čtečku otisků prstů již před delší dobou přišly firmy Huawei/Honor a nedávno se k nim přidal i Google, který na svých telefonech Pixel umožňuje stažení notifikační lišty přejetím shora po čtečce.

Vypadá to, že s podobným nápadem si nyní pohrává i Samsung, jelikož na nákresech lze vidět několik možností, jak se přejetím po čtečce v určitém směru dá dostat do specifické aplikace. Přejetím nahoru se otevře prohlížeč, při přejetí doprava se uživatel dostane do aplikace SMS zpráv a přejetím vlevo se otevře vytáčení.

samsung-fingerprint-scanner-swipe samsung-fingerprint-scanner-swipe-2

Důležité je však zmínit, že registrace patentu byla podána již před dvěma lety. Teprve nyní ale byla zveřejněna, takže nelze se stoprocentní jistotou říci, zda se podobné funkcionality v brzké době u některého smartphonu dočkáme. Dle dosavadních spekulací by měl připravovaný Samsung Galaxy S8 jako vůbec první disponovat optickou čtečkou, která bude integrována přímo do displeje. Tím pádem zde možnost gest postrádá smysl.

S velkou pravděpodobností se také může jednat jen o jeden z těch patentů, které se nikdy nedočkají realizace. Většina velkých společností si nechává patentovat spoustu věcí zkrátka jen proto, aby měly onen patent. Převedení v realitu se však většina z nich nemusí nikdy dočkat, a dost možná je tak tomu i v případě patentu gest čtečky prstů od Samsungu. Až čas ukáže, zda se korejský výrobce rozhodne implementovat tuto funkcionalitu do svých zařízení.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat