Ochutnávky #46 – Xiaomi Mi 5S Plus

Ochutnávky #46 – Xiaomi Mi 5S Plus
2016-10-13T09:54:24+02:00
• 13. 10. 2016

Společnost Xiaomi v poslední době zaujímá silné postavení, co se týká mobilního odvětví, a do jisté míry se jí daří zůstat na vrcholu žebříčku. Dnes se podíváme na rychlou ochutnávku modelu Mi 5S Plus, s nímž se výrobce nedávno vytasil. Jedná se o žhavou novinku na trhu a další model s duálním fotoaparátem na zádech. Pojďme se tedy podívat, co vše nám Mi 5S Plus nabízí.

Xiaomi Mi 5S Plus

img_0067

Přední strana disponuje 5,7palcovým LCD zobrazovacím panelem panelem s rozlišením „pouze“ Full HD (1080 x 1920 pixelů). Pod ním najdeme senzorová tlačítka domů, zpět a zobrazení naposledy spuštěných aplikací. Na vrchu je pak 4MPx přední kamera, společně s reproduktorem, senzory a notifikační diodou.

img_0069 img_0068 img_0071

Po bocích se ukrývají hardwarová tlačítka – power button a kolébka hlasitosti. Pravý bok krývá šuplíček pro vložení dvou SIM karet (nanoSIM).Vrchní část pak nabízí port 3,5mm jack, do nějž lze vložit sluchátka pro poslech duby. Vedle něj se nalézá infračervený senzor a mikrofon. Vespod už ze hledat jen USB typu C pro nabíjení a připojení telefonu k PC, hlavní reproduktor a mikrofon.

img_0075

Záda jsou neméně zajímavá. Oproti Redmi Pro jsou kamery blíže u sebe. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 13 MPx, vedle něj sídlí duální přisvětlovací dioda a vidíme zde i kulatou čtečku otisku prstů. Redmi Pro má čtečku usazenou na přední straně a je požívána zároveň jako hardwarové tlačítko domů. Výrobce očividně zkouší i druhou variantu se senzorovou čtečkou otisku prstů na zádech.

Pod nimi se pak ukrývá 2,3GHz SoC s názvem Snapdragon 821 od Qualcommu s grafickým čipem Adreno 530. K dispozici má uživatel 4GB operační paměť a 64GB interní úložiště – lepší varianta má 6 GB RAM a 128 GB úložného prostoru. Samozřejmostí je například základní podpora LTE sítí (bez frekvencí 800 a 900 MHz), Bluetooth 4.2 či Wi-Fi se standardem 802.11 ac a to jak s pokrytím 2,4GHz, tak ti 5GHz sítě.

img_0072 img_0073 img_0077

Mohu potěšit uživatele, telefon totiž váží pouhých 168 gramů. Přitom pod kovovým šasi se navíc ukrývá baterie o kapacitě 3800 mAh. Co se systému týká, přítomen je Android 6.0 Marshmallow s nástavbou MIUI 8 v nejnovější verzi. Zde musím dodat, že telefon mi přišel již s českou lokalizací (možností si ji zvolit) a dokonce v krabičce je i průhledný kryt.

Smartphone za účelem recenze nám zapůjčil obchod Beryko, kde jej můžete také zakoupit.

Screenshot_2

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat