Samsung s Note 7 pohořel, snad nepohoří nástupce Note 8

Samsung s Note 7 pohořel, snad nepohoří nástupce Note 8
2016-10-26T07:30:29+02:00
• 26. 10. 2016

Samsung musel zastavit výrobu modelu Note 7 kvůli problémům s bateriemi. Výrobce se rozhodl shořelé smartphony vyměnit, avšak i vyměněné kusy začaly hořet, a tak se Samsung rozhodl k radikálnímu kroku a ukončil výrobu.

Celkem 2,5 miliónu prodaných kusů bylo svoláno zpět a zákazníci si mohli smartphone vyměnit za Galaxy S7 anebo S7 Edge. Podle nových zpráv i přes vážný problém s hořícími telefony bude řada Note i nadále pokračovat a příští rok se dočkáme modelu Note 8. A majitelé Note 7 budou moci vyměnit své smartphony za nový Note 8.

note7

Zadarmo to však nebude

Podle dřívějších tvrzení Samsungu měla řada Note po tak velkém neúspěchu zcela skončit. Avšak bylo vydáno prohlášení, že řada Note bude pokračovat. Navíc nový Note 8 bude zpřístupněn na jihokorejském trhu všem, kteří vymění svůj mobil z řady S7, který měli vyměněný za Note 7. Výměna však nebude zadarmo. Koupě nového telefonu vyjde při odevzdání S7 na 88 USD, čili lehce přes 2 000 Kč. Jestli se možnost výměny za model z pokračující řady dostane i do jiných zemích, zatím není zřejmé. Samsung prohlásil, že to vždy bude záležet na jednotlivé domluvě s každým trhem zvlášť.

Ztráta reputace a peněz

Jihokorejský Samsung na doposud ne zcela objasněném problému, proč hoří baterie Note 7, už prodělal miliardy dolarů. Kvůli zkoumání příčin problémů s chybnými bateriemi musel výrobce odložit proces vývoje nového top modelu S8. I tak bychom se měli dočkat někdy v první polovině příštího roku. Podle spekulací by S8 mohl mít 6 GB operační paměti, 4K displej a natáčení 4K videa, tvrzené sklo Gorillas Glass 5 a další.

Na Samsung bylo také podáno přes pět set žalob a každá z nich v průměru požaduje odškodné necelých pěti set amerických dolarů.

Zdroje: cnet.com, phonearena.com, phonearena.com, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat