Google koupil další společnost, aby vylepšil vlastní VR brýle

Google koupil další společnost, aby vylepšil vlastní VR brýle
2016-10-29T09:30:26+02:00
• 29. 10. 2016

Společnost Google se snaží přinést masám virtuální realitu. První pokusy byly přes home-made Google Cardboard – jednoduché kartonové brýle pro virtuální realitu, které si poskládáte doma a nebude vás to stát ani sto korun.

Google nedávno představil nové brýle vlastní výroby pro virtuální realitu. A aby je ještě více vylepšil, tak nyní zakoupil novou společnost, která se zabývá transformováním pohybů oka na ovládání virtuální reality.

home-phones

Zlepšování nikdy nekončí

V červenci se začalo proslýchat, že Google tajně pracuje na výrobě samostatného setu pro virtuální realitu, který nyní bude moci být ovládán pomocí pohybů očí. Pro implementování těchto funkcí společnost zakoupila tři roky starý start-up nazvaný Eyefluence, který se specializuje na rozšířenou a virtuální realitu. Díky nově zakoupené společnosti se pravděpodobně bude více pracovat také na vylepšení Google Glass. Pokud se nezaměří na Google Glass, předpokládá se rozvoj platformy, konkurenční pro Oculus Rift a HTC Vive.

eyefluence

Eyefluence se specializuje na převod pohybů očí v ovládací prvky. Díky nim si můžete posouvat různá data na obrazovce, přibližovat si obsah a zcela ovládat zařízení bez použití manuálního ovládání.

Mimochodem Eyefluence není první firma, kterou Google zakoupil, aby zlepšil zařízení pro virtuální realitu. Nedávno též zakoupil další start-up Fove, který už vyrábí brýle pro virtuální realitu. I u nich se používá ovládání pohybem očí.

„S novými silami budeme pokračovat v rozvoji technologií, které snímají pohyby lidského oka a ty mění v ovládací pokyny. A tak zvětšíme potenciál a možnosti v této oblasti,“ prohlásilo Eyefluence na svém blogu.

Zdroje: engadget.com, fortune.com, eyefluence.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat