Apple si nechal patentovat ovládání gesty pro Apple Watch

Apple si nechal patentovat ovládání gesty pro Apple Watch
2016-10-19T07:50:53+02:00
• 19. 10. 2016

Apple si nechal patentovat další zajímavý prvek pro ovládání chytrých hodinek. Snaha o zjednodušení ovládání chytrých hodinek je neutuchající, proto se konkurence snaží vymýšlet stále nové způsoby, jak se vyhnout ovládání pouze pomocí dotykového displeje, a tak se zkouší přijít na novější metody, které by umožnily i jiný způsob kontroly mimo dotykovou plochu. A Apple právě testuje jednu novinku.

apple-watch-1

Nové ovládání spočívá ve švihu a otáčení ruky. Uživatel chytrých hodinek Apple Watch otočí zápěstím doleva nebo doprava, nahoru či dolů a ty zareagují na tato gesta. Taktéž bude možné otáčet zápěstím. V úvahu připadá posouvání menu doleva a doprava, odmítání, nebo přijímání hovorů, stejně tak jako s notifikacemi. Jako další možný scénář se nabízí rychlý přístup k Apple Pay, což by posunulo rychlost zaplacení na novou úroveň. Podle patentovaných obrázků se dá domnívat, že gesta s hodinkami nebudou sloužit jen k ovládání hodinek samotných, ale i k ovládání smartphonu, anebo i jiného zařízení.

apple-watch-patent-5

Podle zprávy u patentové žádosti by mohla případná gesta zápěstí znamenat různé pokyny pro hodinky. Vždy bude záležet na kontextu. Podle zprávy bude možné podle gest ovládat propojené zařízení, a to by znamenalo, že hodinky by mohly sloužit jako dálkové ovládání k televizi. Zda by se však jednalo pouze o propojení s produkty Apple, jako třeba Apple TV, nebo zda by bylo možné zapojit i další, není doposud zřejmé.

apple-watch-patent-4

Pro Apple je důležité přidávat další funkce, aby dostihl konkurenci. Například Android Wear nabízí gesture control (ovládání gesty) již nějakou dobu. Možnost ovládat i jiná zařízení pomocí hodinek je však novinka a uvidíme, zda se podaří přitáhnout nové zákazníky.

 apple-watch-patent apple-watch-patent-3 apple-watch-patent-2

Zdroj:

‚]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat