Lesk a voděodolnost nových iPhonů 7

Lesk a voděodolnost nových iPhonů 7
2016-09-08T17:41:49+02:00
• 8. 9. 2016
3

Letos jsme se dočkali v rámci představení iPhonů 7 nové varianty, kterou Apple nazývá „temně černá“. I u nás v redakci sklidila tato verze obdiv a upřímně se nám zalíbila. Je celkem jasné, že se bude jednat o magnet na otisky, ale na to si budou muset budoucí majitel zvyknout.

apple-iphone7plus-jetblk

Apple si je vědom, že otisky nebudou jediný problém. Přímo uvádí, že iPhone 7/7 Plus „temně černý“ ztratí svůj lesk kvůli běžnému opotřebení. Postupem času se na něm objeví mikro škrábance a jiné oděrky. Přímo to uvádí na oficiálních stránkách, menším písmem.

Vysoce lesklý povrch temně černého iPhonu 7 je výsledkem precizního devítikrokového procesu anodizace a leštění. Je stejně tvrdý jako jiné anodizované produkty Apple. Na vysoce lesklém povrchu se ale můžou postupem času objevit drobné škrábance. Pokud tomu chceš předejít, doporučujeme iPhone chránit některým z mnoha nabízených krytů.

Zde si jednoduše budete muset zakoupit nějaký kryt, aby tato varianta neztrácela na kráse a lesku. S tím se dá celkem počítat. Zajímavější je ale ustanovení týkající se samotné voděodolnosti. iPhony 7 mají hodnocení IP67 – odolné vůči prachu a chráněno proti ponoření do vody maximálně na 30 minut do hloubky jednoho metru.

iphone7-0

Odkaz na animaci

Zde byste si mohli myslet, že když se něco stane kvůli působení vody, tak se můžete spolehnout na záruku. Bohužel tomu tak není. Apple přímo uvádí v podmínkách: „Poškození tekutinou není kryté zárukou.“

iPhone 7 a iPhone 7 Plus jsou odolné proti postříkání, vodě a prachu a byly testovány v kontrolovaných laboratorních podmínkách s hodnocením IP67 podle normy IEC 60529. Odolnost proti postříkání, vodě a prachu není trvalá a může se v důsledku normálního opotřebení postupem času snížit. Nepokoušej se nabíjet mokrý iPhone; pokyny k čištění a sušení najdeš v příručce. Poškození tekutinou není kryté zárukou.

V tomto případě tedy ani my neradíme, abyste pokoušeli štěstí. Pokud se iPhonu něco stane vlivem vody, záruku nebudete moci uplatnit.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ján Valkovič

8. 9. 2016, 21:43

Vyrobca nema vela moznosti overit si, ci sa telefon utopil kvoli netesnosti alebo bol vystaveny vode nad svoje limity (vykupanie v bazene alebo striekajuca voda). Podobnu politiku ma kazdy vyrobca, aj Samsung
http://www.zdnet.com/article/samsung-galaxy-s7-its-water-resistant-but-if-it-springs-a-leak-youre-on-your-own/

Vodeodolností, kterou sám výrobce popře, bych se raději nechlubil…

Milan Strnadel

8. 9. 2016, 20:33

Svého času (2010) jsem měl jednu z prvních varek Motoroly defy, která splňovala taktéž normu IP67. Krytou zárukou. Pozdější várky již měly doplněno, že se na vytopení záruka nevztahuje.
Je to logický krok všech výrobců vodeodolnych telefonů! Z jednoho prostého důvodu. Dejte na to záruku a lidi to budou topit jak to jen jde. Budou sins tím házet v bazénech a budou se s tím potápět. Na tohle tahle norma nedostačuje. A Hádejte se.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat