Fitbit má nové náramky – Charge 2 a Flex 2 aktualizováno

Fitbit má nové náramky – Charge 2 a Flex 2 [aktualizováno]
2016-09-15T17:30:30+02:00
• 15. 9. 2016

Aktualizováno 15. 9.

Netrvalo dlouho a české zastoupení společnosti Fitbit nám sdělilo koncové ceny pro náš trh. Fitbit Charge 2 bude dostupný za cenu od 4 290 Kč a Fitbit Flex 2 mohou zákazníci koupit již od 2 690 Kč.

Původní článek 30. 8.

Fitbit představil druhou generaci dvou svých, pravděpodobně nejúspěšnějších, náramků. Změny u novinek Charge 2 a Flex 2 se nesou zejména v duchu vylepšení dosavadních nedostatků a přibylo rovněž několik nových funkcí a vychytávek. Například u Charge 2 nově nalezneme 4x větší displej, zatímco Flex 2 přežije na rozdíl od předchůdce kromě sprchy i aktivity v bazénu.

I přes přítomnost několika novinek však nedošlo k nárůstu ceny. Oba náramky budou k dostání letos na podzim za stejnou částku, kterou Fitbit požadoval za předchůdce. Charge 2 vás tedy vyjde na 150 dolarů a Flex 2 na rovných 100 dolarů.

Fitbit Charge 2

U náramku Charge 2 je největší viditelnou změnou bezesporu displej, který je nově čtyřikrát větší. Již se tím pádem nejedná o nudný proužek s minimem prostoru a Fitbit místo navíc elegantně zužitkoval. Pro náramek jsou nyní, podobně jako pro hodinky Pebble, dostupné jakési režimy zobrazení, v originálu „watchfaces“. Každý si tedy na displej může nechat promítnou to, co sám chce. Na výběr jsou například hodiny, počet kroků, aktuální tepová frekvence, počet spálených kalorií a další.

img-6791-1 img-6799-1 img-6805e-1

Na straně pod displejem nalezneme senzor tepové frekvence „PurePulse“, jenž ve spojení s aplikací dokáže prozradit cenné údaje ohledně doby, kterou jste strávili v konkrétních kardio zónách.

Kromě samotného cvičení se nyní Fitbit zaměřuje také na aktivity po cvičení. Řeč je o aplikaci pro dechová cvičení, díky nimž si po cvičení dopřejete relax a odpočinek po náročném tréninku.

img-6808e-1 img-6829e-1

Další významnější změnou je automatické rozpoznání fyzické aktivity. Náramek dokáže sám určit, zda zrovna běžíte, jedete na kole, nebo posilujete. Na základě toho se také dokáže v případě potřeby dotázat telefonu na polohu a následně určit rychlost či uběhnutou vzdálenost. V aplikaci pak naleznete celou trasu vašeho běhu či jízdy.

Náramku od předchozí verze samozřejmě zůstala odolnost proti potu a dešti. Baterie pak vydrží při polovičním nabití okolo tří dnů, takže s plnou baterií nebude problém dosáhnout až týdenní výdrže.

Fitbit Flex 2

Flex 2 přichází s vítanou novinkou v podobě kompletní voděodolnosti, takže není problém vzít si jej do sprchy či dokonce do bazénu, kde dokáže zaznamenávat například počet uplavaných bazénů. Zůstala mu i schopnost pro snímání spánkové aktivity.

Daleko zajímavější než funkce jsou ale nové výměnné řemínky, do kterých jednoduše vložíte plastový základ s diodami. Na výběr je několik druhů kovového i koženého příslušenství, na jehož designu se podílely i známé módní značky.

fitbit-flex-2-family-1 fitbit-flex-2-family-1-1

Pokud tedy netrváte na hromadě funkcí a upřednostňujete estetiku, pak vám Flex 2 nabízí unikátní způsob, jak se odlišit od ostatních a svůj náramek si přizpůsobit zcela dle vlastního vkusu. K dispozici budou i přívěsky na krk v podobném designu jako kovové náramky, ty ale zřejmě tolik neocení muži, ale spíše ženy, pro které může být Flex 2 kromě sportovního pomocníka také módním doplňkem.

fitbit-flex-2-rose-gold-bangle-1 fitbit-flex-2-bangle-how-to-1 fitbit-flex-2-silver-lariat-pendant-1

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat