Kompletní přesunutí služby Picasa pod Google Fotky

Kompletní přesunutí služby Picasa pod Google Fotky
2016-08-07T08:40:40+02:00
• 7. 8. 2016

Služba Picasa je jednou z těch známějších. Pro ty, kteří přeci jen nevědí, jedná se o web, jenž spravoval fotografie uživatelů. Mohli jste si fotografie upravovat, řadit a zařazovat do alb, pod tagy nebo k nim dávat komentáře. Jako jednu z výhod lze mínit editor fotografií, který si základna uživatelů do velké míry oblíbila. Pak ovšem přišel Google a ledacos se změnilo.

Přesunutí alb

Na začátku letošního roku jsme se tak mohli dočíst, že už nebude možné v této aplikaci vytvářet alba nebo je editovat. Prakticky zůstaly jen funkce – prohlédnout, stáhnout a odstranit. Google se totiž rozhodl, že kompletní obsah přesune pod svou novou službu, nám známou jako Google Fotky. Tento krok byl již oznamován dlouho dopředu a Picasa se kompletně stáhla do ústraní.

Svoje fotografie si můžete prohlédnout v novém kabátu pod hlavičkou Google Fotek. Na stránce archivu alb naleznete vše, co jste ve staré webové verzi Picasa našli též. Respektive jsou k dispozici alba od počátku fungování vašeho účtu. Naneštěstí příliš dalších funkcí zde nenajdeme. Vývojáři se snažili fotografie z veškeré aktivity uživatelů přehledně a automaticky rozřadit a zobrazit.

Screenshot_10

Pokud vám tak nedá spát, že si již nemůžete stáhnout své fotografie, můžete si je bez problémů prohlédnout i získat na výše zmíněném odkazu. Bohužel jedna služba končí, ale druhá začíná. Můžeme jen doufat, že si Google dá záležet a nakonec, za pár let, se dočkáme velmi zdařilé aplikace jak pro web, tak pro PC či mobilní zařízení.

Zdroj: googlephotos.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat