MediaTek Helio X30 – 10 jader, 8 GB RAM, 26 MPx aktualizováno

MediaTek Helio X30 – 10 jader, 8 GB RAM, 26 MPx [aktualizováno]
2016-08-09T07:10:50+02:00
• 9. 8. 2016

Aktualizováno 9. 8.

Došlo na další potvrzení specifikací nového procesoru Helio X30 od společnosti Mediatek, který by měl reprezentovat to nejlepší, co tento výrobce může nabídnout v tuto chvíli. Konkrétně se potvrzuje 10jádrová konfigurace:

Helio X30 má k dispozici čtyřjádrovou grafiku PowerVR 7XT, podporu LPDDR4 RAM (až 8 GB), přičemž úložiště může být typu UFS 2.1. Maximální rozlišení foťáku může být 26 MPx, přičemž lze použít duální foťák. Samozřejmostí je podpora LTE, konkrétně Cat.12 LTE.

Původní článek 27. 7.

Zveřejněné spekulace z listopadu loňského roku týkající se čipové sady Helio X30 od MediaTeku po dlouhé době opět ožívají, a to přímo díky jednomu vysoce postavenému zaměstnanci z řad čínského producenta. Každopádně dnešní várka informací bohužel nikoho příliš nepřekvapí, pokud vezmeme v potaz momentální situaci na mobilní trhu z pohledu hardwarového standardu v nejvyšší třídě.

Helio X30

Podrobnosti k připravovanému procesoru Helio X30 vypustil do světa Zhu Shang Zu, který ve společnosti zastupuje funkci Senior Vice President. Čipset by měl tedy dostat rovných 10 jader postavených na nejmodernější 10nm technologii.

Jaký grafický čip bude nakonec použit, není zatím známo. Ovšem nepřehlédnete podporu sítí 4. generace v rozpětí kategorií 10 až 12, což se postará o rekordní rychlost při přenosu dat.

Následně se v kuloárech ještě hovoří o tom, že procesor si poradí s operační pamětí RAM o velikosti 8 GB a duálním foťákem, což je v dnešní době populární. Celkem by měl čipset zvládnout tři senzory pro focení. Základní konfigurace

Nakonec první chytrá zařízení lze vyhlížet někdy začátkem roku 2017. Výrobci především z Číny budou nejvíce prahnout po tomto hardwaru, protože nabízí za málo peněz nejvíce hudby. To již potvrzuje drtivá většina telefonů, které expandují do našich končin v současné době.

Zdroje: phonearena.com, phoneradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat