Google+ získává novinky apk, aktualizováno

Google+ získává novinky [apk, aktualizováno]
2016-08-31T18:10:35+02:00
• 31. 8. 2016

Aktualizováno 31. 8.

Google avizoval změny v rámci sociální sítě Google+, přičemž ty webové jsou již nyní k dispozici, aspoň dle vlastní zkušenosti. Nyní se objevila aktualizace aplikace pro Android (Google+ verze 8.6.0), která podporuje obrázky a odkazy v komentářích. Lze také sdílet animované obrázky GIF.

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

logo-app Google+ Google LLC Zdarma ANDROID

Původní článek 30. 8.

V poslední době jsme svědky toho, že Google osamostatňuje služby. Bylo oznámeno, že Hangouts bude více cílit na byznys, přičemž standardní komunikaci mají zajistit služby Duo a Allo (zatím není dostupná). Avšak tyto kroky nasvědčovaly, že se nic zásadního nechystá pro sociální síť Google+. Objevily se i otázky, jestli nedojde k postupnému rozsekání a zániku. Dnes se dozvídáme o třech novinkách, které se objeví v následujících týdnech.

onboarding-animate (1)

Několik funkcí navíc

V první řadě dojde k aktualizaci samotných komentářů. Doposud jsme mohli psát běžný text, na který jsme mohli uplatnit formátování s pomocí značek jako hvězdička, pomlčka nebo podtržítko. Nově budeme moci vkládat obrázky, kde by neměla chybět podpora animovaných gifů. Taktéž budeme moci vložit webový odkaz, z kterého se vytvoří náhled. Tudíž to nebude jen prostá URL adresa.

Majitelé a moderátoři komunit získají více prvků pro kontrolu a schvalování příspěvků. Google tak aktivně pracuje proti nevyžádanému obsahu, k čemuž napomáhá i automatizovaný systém. Dočkáme se také nového notifikačního centra ve webové verzi, kde budeme mít větší kontrolu nad tím, co se nám bude hlásit.

Nové Google+

Do této chvíle jste si mohli zvolit, jestli chcete vyzkoušet preview nového Google+. Pokud jste stále na starší verzi, dojde u vás v brzké době k automatickému přepnutí na novou verzi. Toto nijak neovlivníte, jednoduše se vám ukáže preview Google+ na webu.

Screenshot (10) Screenshot (11)

Nemusíte ale zoufat, že by nebylo návratu, jelikož Google zachovává možnost přepnutí na starší verzi. Tudíž chce jen upozornit na preview Google+.

Screenshot (12)

I tak dojde v dohledné době k ukončení původní verze.

Byznys

Google+ se začíná zamlouvat i firmám a obchodní sféře, aspoň podle konstatování samotného Googlu. Častěji se využívají Komunity a Kolekce, kde zaměstnanci sdílí své nápady a zkušenosti. Z tohoto důvodu se Google+ stane součástí služby Google for Work.

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat