Disney spustil chatovací aplikaci pro děti a rodiny

Disney spustil chatovací aplikaci pro děti a rodiny
2016-08-06T09:48:08+02:00
• 6. 8. 2016

Společnost Disney spustila aplikaci s názvem Disney Mix, která cílí na děti a rodiče. Jedná se o četovací program, který bude konkurentem zavedeným klientům, jako jsou WhatsApp, Messenger či Viber. Hlavním rozdílem od předchozích služeb je, že aplikace přináší bezpečnost dětským uživatelům. Samotná apka neslouží jen k četování, ale je na ní možné hrát hry, vytvářet vtipné obrázky, posílat samolepky a další.

mix_logo

Podle firmy Disney získali zkušenosti s tvorbou aplikace z předchozích online komunitních projektů pro děti, jako například Club Penguin či Marvel Kids.

Uživatel, který se přihlásí do aplikace, stvrzuje, že se vyvaruje sprosté mluvy, nebude sdělovat informace osobám, které nezná, a též nebude nikoho přes čet urážet a šikanovat. Osoby, které tyto pravidla poruší, mohou být dočasně, či natrvalo, vyloučeni z používání aplikace Disney Mix. Na kontrolu dodržování pravidel dohlíží tým moderátorů, který může být přivolán pomocí tlačítka Zapískat. Ti následně problém vyřeší.

mix

Disney Mix taktéž povzbuzuje rodiče k tomu, aby před přihlášením děti do aplikace s nimi probraly, jak se zde mají a mohou chovat. Samotná hra však hlavně cílí na kategorii pre-teen, neboli předpubertální věk, kde už děti mají nějaké zkušenosti s hraním her a používáním mobilních a četovacích klientů.

Jaké jsou rozdíly Disney Mix od jiných četovacích služeb?

Hlavními rozdíly mezi běžnými četovacím klienty a Disney Mix je přítomnost obsahu  v podobě avatarů, nálepek a dalších z pohádek ze studia Disney, například ze Zootropolis a Hledá se Dory. Dalším rozdílem je integrace mnoho her, které můžete hrát s přáteli přes čet. Jedná se o Spikes, Cards of Doom, Elza´s Winter Waltz a mnohé další. V samotných hrách můžou děti soutěžit. V aplikaci si uživatel vytvoří svého avatara, takže se vyvaruje nahrávání profilového obrázku. Taktéž kromě četu s jednotlivými osobami je možnost vytvořit skupinový čet.

Disney potvrdilo, že v následujících verzích bude mimo jiné obsaženo i sdílení foto a video obsahu, samozřejmě opět jen s povolením rodičů.

Disney Mix stahujte zde pro iOS a zde pro Android (APK).

Zdroj: techcrunch.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat