TSMC se postará o výrobu procesorů pro Apple

TSMC se postará o výrobu procesorů pro Apple
2016-07-25T08:30:29+02:00
• 25. 7. 2016

Čínský deník Economic Daily News má jasno v tom, kdo získá kompletní zakázku na výrobu čipových sad do nadcházejících iPhonů od Applu. Nově se společnost TSMC nebude dělit o produkci s jihokorejským Samsungem. Procesory s označením A10 a A11 by již tedy neměly vykazovat žádné problémy jako u generace A9, kterou provázala velká aféra označovaná Chipgate. Zatímco o podobě typu A10 pro iPhone 7 je rozhodnuto, tak procesor A11 se nachází ve finální fázi.

TSMC logo

Čipset A11 bude založen na 10nm FinFET technologii a poté, co bude rozhodnuto o jeho konečném designu, tak někdy ve 3. kvartálu roku 2017 proběhne kusová výroba za účelem dalšího testování. Nicméně kalifornský Apple nevytěží jejich výrobní kapacity. TSMC počítá s výrobou 10nm procesorů ještě pro MediaTek, HiSilicon a Xilinx. Jeden ze jmenovaných už jej stihl otestovat a výkonnostní stránka byla údajně uspokojivá.

Pokud se vrátíme ke kauze Chipgate, tak 14nm čipsety vyrobené Samsungem měly větší spotřebu a více se zahřívaly navzdory většímu výkonu proti 16nm variantě od TSMC.

Druhým důvodem k upřednostnění TSMC mohla být nižší cena, protože Apple si v poslední době přitahuje takové dodavatele, kteří mu dovolí zvýšit marži a zároveň zalepit skutečná čísla pomalu směřující směrem dolů. Nakonec samotný Samsung se bude soustřeďovat na výrobu Snapdragonu 830 pro Qualcomm, kde se snad ponaučí ze vzniklých chyb.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat