Muzo – zóna klidu kdekoliv a kdykoliv

Muzo – zóna klidu kdekoliv a kdykoliv
2016-07-08T07:40:53+02:00
• 8. 7. 2016
1

Každý to asi známe, ten nepříjemný moment, kdy se snažíme usnout či pracovat a bohužel pod okny nebo z vedlejší kanceláře se ozývají hlasité zvuky, jenž vyruší naši koncentraci. Ještě o trochu horší je, když si zajdeme s partnerkou (partnerem) do restaurace a okolo si všichni povídají, přičemž se navzájem skoro nelze slyšet. Přesně těmto problémům se snaží zabránit zařízení Muzo.

fe22d22aa0102a58f4fa84fe5f45a131_original

Muzo má totiž za cíl eliminovat nepříjemné zvuky okolí, nebo je minimálně ztišit na tu úroveň, aby nerušily. Zařízení funguje na bázi rušení zvukový a vibračních vln, kdy samo generuje a vydává potřebné vibrace.

Podobná technologie na trhu již existuje, ovšem zdaleka by neměla dosahovat úrovně jako právě Muzo. Díky chytrému natavení a provázanosti s chytrými zařízení (telefon / tablet), si můžete úrovně zvuku korigovat.

To ale není vše, Muzo nejenže dokáže ovlivnit zvuky, které přichází směrem k vám, ale i ty, které vydáváte vy sami. Opět v určitém rozsahu, v němž zařízení operuje, jsou vysílány zvukové vlny, které po určité vzdálenosti vyruší ty, jež vytváříte.

Samozřejmě je v tom i menší háček. Vzdálenost je i přes snahu vývojářů dost omezená – pár metrů okolo vás. Taktéž je nutné dodržet určité hladiny zvuku.

Pokud se však nebudete nalézat doslova pár metrů od nádraží, nebo nebudete poblíž autobusové stanice či hlučné silnice, pro zařízení by neměl být problém vám dopřát klidné a téměř tiché prostředí. Muzo lze velmi jednoduše přidělat na téměř jakýkoliv hladký materiál, ať už bude položen vodorovně či svisle.

Samozřejmě lze využít i služeb aplikace, jak jsem zmínil výše. Zařízení má přednastavené tři základní režimy – spaní / klid / soukromí. Každý mód nastavuje zařízení jiné vlastnosti – generování zvukových vln. Můžete si nastavit i vlastní režimy nebo upravit stávající. K dispozici jsou i další, rozšířené. Už je tedy jen na vás, jaké nastavení zvolíte a jak moc si s funkcemi, které máte k dispozici, budete hrát.

Dostupnost Muzo

Kvalita jde ovšem částečně na úkor ceny. Nejlevnější verze je k nalezení na stránkách Kicktarteru za 249 $, což je v přepočtu přibližně 6080 Kč. Levnější varianty jsou vykoupeny a po započetí prodeje se cena nesníží, ale ani nezvýší.

Pokud se vám zařízení líbí, doporučil bych sehnat pár dalších přátel, kterým by se Muzo hodilo, jelikož balení po pěti vyjde velmi výhodně. Konkrétně jeden kus za 120 $ (~ 2930 Kč). První kusy budou rozesílány již v únoru příštího roku.

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

wil hermes

9. 7. 2016, 7:05

tohle bych docela rád ozkoušel, mohla by to být zajímavá věc

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat