Mobilní Office pro Android se dočkal několika změn

Mobilní Office pro Android se dočkal několika změn
2016-07-29T07:37:39+02:00
• 29. 7. 2016

V poslední aktualizaci, kterou si pro Android uživatele připravila redmondská společnost, se mobilní kancelářský balík Office dočkal několika novinek. Jednou z nich je například možnost barvení, která je obohacena několika dalšími menšími dodatky. Nicméně, nikoho zřejmě nepřekvapí, když vypíchneme tu nejlepší novinku, která se v aktualizaci nachází. Ano, řeč je o nové možnosti ukládání souborů na SD kartu.

Microsoft office

Přestože si uživatelé androidí platformy mohou užívat svých souborů také na SD kartě, nejvíce vzrušující část je překvapivě funkce barvení. Jak již název napovídá, jedná se o digitální inkoust. Nově tak můžete kreslit nejen prstem, ale též stylusem. Stejně tak, jak můžete vidět na obrázku níže. Máte-li telefon nebo tablet s aktivním digitizérem, jako například série Note od Samsungu, budou tyto funkce podporovat také citlivost a tlak stisku. Tato „fičura“ je dostupná nejen v aplikaci Word, ale taktéž v PowerPointu a Excelu.

Soubory nově také na SD kartě

Druhou zmiňovanou novinkou je schopnost ukládat soubory na SD kartu. Ano, je pravda, že většina Office souborů nezabírá příliš velké místo v úložišti, ovšem i tak by se mohlo jednat o velmi užitečnou možnost, kterou můžete využít například při přenosu SD karty do jiného zařízení, kde soubory otevřete. Funkce je dostupná pouze pro uživatele Androidu 5.0 a novější.

Novinkou je mimo jiné také přepracovaný editor tabulek. Nyní již nebude automaticky obtékat text při snaze psát do jednotlivé buňky, a pokud chcete přesunout tabulku, můžete jí libovolně přetáhnout.

Microsoft Office

Novou aktualizaci najdete v obchodě s aplikacemi (Obchod Play). Pokud jste ji ještě nestáhli, máte nejvyšší čas tak učinit.

logo-app Microsoft Word Preview Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app PowerPoint pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft Excel pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat