Google přidává nouzové volání s určením polohy Android

Google přidává nouzové volání s určením polohy [Android]
2016-07-27T06:46:18+02:00
• 27. 7. 2016

Na různých fórech se množí dotazy ohledně bezpečnosti, co se neustálého sdílení polohy týká. Někteří jsou zásadně proti sdílení polohy. Ovšem co říkáte na situaci, kdy vás záchranné složky najdou s přesností na pár metrů? Pokud nebudete schopni popsat místo, alespoň přibližně, může se v tu chvíli jednat o doslova život zachraňující službu.

nexus2cee_Logo-Soup-Final2-728x225

I na to se v Googlu myslí a konečně tak gigant přichází se službou Emergency Location. Mám však pro vás dobré i špatné zprávy. Dobrou zprávou míním to, že nově se při hovoru automaticky odešlou i GPS souřadnice. Avšak jistota je jistota a využije se například sítě operátora nebo Wi-Fi sítí v okolí – budou-li nějaké k dispozici, k určení přesné polohy. Nyní ta zpráva špatná. Tou je počáteční podpora. Google tuto funkci uvolňuje zatím pro Velkou Británii a Estonsko.

Emergency Location Service má ještě jeden malý háček, který vysvětluje prozatímní malou dostupnost. Tato služba totiž vyžaduje spolupráci jak operátora, tak záchranných složek. Bohužel není jasné, proč byly vybrány zrovna tyto dvě země, a ne další. Do budoucna Google plánuje službu nasadit do více zemí, aby bylo pokryto, co možná nejvíce uživatelů.

Též nás může potěšit fakt, že nebude nutné cokoliv externího stahovat – zde mám na mysli aplikaci. Funkce bude zahrnuta v Google Play Services, tudíž si stačí počkat na aktualizaci. Ještě lepší je faktická podpora, která má pokrýt okolo 99 % aktivních zařízení. Aktualizace by teoreticky mohly obdržet chytré telefony či tablety od verze Gingerbread.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat