Cyanogen prochází značnými změnami

Cyanogen prochází značnými změnami
2016-07-23T08:17:27+02:00
• 23. 7. 2016

Z původního komunitního projektu se vyvinula společnost Cyanogen Inc. Jejím cílem bylo přinést na trh systém oproštěný od služeb Googlu, respektive nativních aplikací. Chtěli vytvořit mobilní operační systém, který by nebyl závislý na produktech jedné firmy – myslí se tím Google.

Systém Cyanogen OS se objevil v několika zařízeních od výrobců jako Micromax a OnePlus. Bohužel se zdá, že tato strategie nevyšla, což má v této chvíli dohru ve společnosti Cyanogen Inc.

Cyanogen

Zdroj webu Android Police poskytl informace, že v tuto chvíli je propouštěno velké množství lidí z Cyanogen Inc. Do této chvíle se to mělo dotknout 30 zaměstnanců ze 136 – týká se to kanceláří v Palo Alto, Seattlu, Lisabonu a v Indii. Nemělo se jednat o běžný postup. V některých případech byly pozvány skupiny zaměstnanců na schůzku, kde jim bylo řečeno, že jsou propuštěni. Některým se objevilo v kalendáři setkání s personálním oddělením, kde se dozvěděli o změně jejich pracovního vztahu vůči firmě.

Lior Tal (COO) má stát za novou strategií, která napomůže Cyanogen Inc. zlepšit výsledky. CEO Kirk McMaster odmítl komentovat rychlou restrukturalizaci společnosti.

Zatím se nemáme obávat, že by to mělo nějaký dopad na CyanogenMod. Změny se týkají týmu stojících zejména za open source projekty uvnitř firmy.

Zdroje: androidpolice.com, recode.net

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat