Android Wear 2.0 Developer Preview 2

Android Wear 2.0 Developer Preview 2
2016-07-13T08:20:15+02:00
• 13. 7. 2016

Program Developer Preview od Googlu není dostupný jen u nejnovějšího systému pro smartphony a tablety. Týká se taktéž Androidu pro chytré hodinky. Nyní jsme se dočkali Android Wear 2.0 Developer Preview 2. Nová verze je dostupná pro vývojáře, kteří si musí ručně nainstalovat tuto novinku. Aktualizace skrze OTA nebude dostupná.

Android Wear 2.0 Developer Preview 2

Co se týče novinek, tak jsme se dočkali několika rozšíření. V první řadě došlo na uvolnění konečného API ve verzi 24. Díky tomu mohou vývojáři specifikovat své aplikace právě pro nadcházející Android Wear 2.0. Dále byla rozšířena dostupnost možností ovládání aplikací v hodinkách. Vývojáři se nyní mohou řídit zásadami, jak správně implementovat možnosti a funkce do svých výtvorů – Navigation Drawer a Action Drawer.

Další významná novinka se týká samotných gest pro ovládání hodinek. Do této chvíle se jednalo o součást systému, ale nově se otevírá i vývojářům, kteří tak budou moci do svých aplikací integrovat gesta pro ovládání.

Kromě toho došlo na další UI změny, přičemž první náznaky poukazují na plynulejší běh systému. Jelikož se jedná o Developer Preview verzi, tak je celkem jasné, že se budou objevovat problémy. Už nyní jsou známé některé komplikace – týkají se například nemožnosti vypnutí WiFi, nestabilita vypnutí či zapnutí displeje, občas problematická aktivace hlasem a podobně.

Android Wear 2.0 Developer Preview 2 je dostupný na oficiálních stránkách Googlu pro LG Watch Urbane 2nd Edition a Huawei Watch.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat