Xiaomi Mi Power Bank Pro 10 000 mAh – spousta energie v kompaktním balení recenze

Xiaomi Mi Power Bank Pro 10 000 mAh – spousta energie v kompaktním balení [recenze]
2016-06-22T07:10:02+02:00
• 22. 6. 2016
7

Xiaomi přišlo s novou powerbankou, která nabízí kapacitu 10 000 mAh v elegantním a praktickém kovovém designu. Jde o poměrně velkou konkurenci pro velice populární 10 400mAh powerbanku, oproti které je novinka hezčí a především podstatně menší. Navíc ji výrobce vybavil nabíjecím konektorem USB-C, takže novinka „jde s dobou“, a pokud již máte telefon s tímto konektorem, nic vám nebrání využívat nabíjecí kabel i k této powerbance.

V balení nalezneme kromě samotného zařízení ještě kabel, který je však zakončený microUSB konektorem. Abyste si s dodávaným kabelem mohli powerbanku nabít, dodává Xiaomi miniaturní redukci. Díky tomuto řešení lze tedy powerbanku použít i k nabíjení starších telefonů, a pokud je to nutné, jednoduše nasadíte redukci a kabel lze využít i s novějšími telefony.

dav

Designově se jedná o velice povedený kousek, po bocích zaoblený, přičemž celá konstrukce je až na 2 plastové strany z pevného kovu. Jedna ze zmíněných plastových stran nese informační údaje o kapacitě, napětí a proudu. Ta druhá disponuje tlačítkem, čtyřmi diodami pro kontrolu zbývající kapacity, USB konektorem na připojení kabelu pro výstup a vstupním USB-C konektorem. Tlačítko opět sjíždí ze zajetých kolejí a není již kulaté, nýbrž oválné.

dav

Jak již bylo zmíněno, powerbanka má kapacitu 10 000 mAh, nicméně reálná kapacita by měla činit zhruba 7 100 mAh. Na samotném zařízení je udaná i přesná hodnota akumulátoru, která by měla být 10 180 mAh. Setkáváme se zde rovněž s velmi dobrou účinností, která je dle údajů od výrobce vyšší než 90 % a rovněž naše praktické testy tuto hodnotu potvrdily.

K testování jsme použili telefon OnePlus X, který má baterii o kapacitě 2 525 mAh. Powerbanku jsme kompletně nabili a telefon zcela vybili. Poté se nám podařilo OnePlus X nabít téměř třikrát, dvakrát z 0 na 100 % a potřetí jsme se dostali na 84 %. Pokud si tedy vypočteme 84 % z 2 525 mAh a přičteme předchozí dva pokusy, dostáváme hodnotu 7 171 mAh. Pokud srovnáme tuto hodnotu s uvedenou reálnou kapacitou, zjišťujeme, že uvedený údaj přibližně odpovídá, a dokonce se nám podařilo dosáhnout lepšího výsledku, než který garantuje Xiaomi.

dav

Abychom netestovali jen s jedním telefonem, prověřili jsme schopnosti powerbanky i s HTC 10, jehož baterie nabízí o trochu více než OnePlus X, celé 3 000 mAh. Zde se nám baterii podařilo opět dobít dvakrát z nuly na sto a při třetím pokusu se hodnota zastavila na 43 %. Po přepočtení z procent získáváme hodnotu 1 290 mAh, přičemž i s předchozími dvěma pokusy získáváme hodnotu 7 290 mAh. S kapacitou baterie jsme tedy byli velice spokojeni a na udanou hodnotu 7 100 mAh se můžete spolehnout.

dav dav

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na další podstatný údaj, a tím je doba nabíjení samotné powerbanky v případě, že se vám ji podaří vybít. K tomuto účelu jsme použili adaptér dodávaný právě s HTC 10, jelikož nabízí standard Quick Charge 3.0 a do powerbanky je schopen dodávat 9V napětí s proudem o hodnotě přibližně 1,7 A. Při nabíjení s tímto adaptérem jsme powerbanku kompletně nabili za 3 hodiny a 22 minut, což je vzhledem ke kapacitě velice dobrý čas. Nutno však upozornit, že takto rychle jsme nabíjeli s Quick Charge nabíječkou, v případě obyčejného adaptéru se čas jistě o značnou dobu protáhne.

Pokud bych měl testování nějak shrnout, tak celkově jsem byl s powerbankou velice spokojený. Nabízí prvotřídní konstrukci z kovu, která něco vydrží a navíc skvěle vypadá. Kromě toho Xiaomi překvapilo rozměry vzhledem ke kapacitě akumulátoru a palec nahoru si výrobce zaslouží i za odpovídající reálnou kapacitu, která je přímo na jedné ze stran uvedena. Pokud tedy v současnosti sháníte novou powerbanku, pak můžeme Xiaomi Mi Power Bank Pro 10 000 mAh jedině doporučit. Její cena činí 559 korun a zakoupit ji lze v obchodě Xiaomimobile.cz, nicméně momentálně je powerbanka vyprodaná a čeká se na opětovné naskladnění.

xiaomi-mobile

Obchodu Xiaomimobile.cz rovněž děkujeme za poskytnutí powerbanky pro účely této recenze.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

pedro pedro

22. 6. 2016, 22:42

Až na to že v českém eshopu je od začátku vyprodaná už několik měsíců…

Jiří Mrázek

22. 6. 2016, 17:55

Osobně mě mrzí že je USB-C jen vstupní (pro nabíjení) a není výstupní, uvítal bych raději 2 vstupně-výstupní porty USB-C, než jeden A a druhý C

Petr Hošek

22. 6. 2016, 9:00

Akorát mi nejde do hlavy ta cena, když se podíváte na gearbest tam je o 300 dražší… Že by ji prodávali se ztrátou?

Falkon Nightsdale

22. 6. 2016, 12:50

Je fakt, ze ta cena je zvlastni – officialni cena je $22 (cca 530 Kc), navic u Mi veci je bezne, ze tak rok nejsou temer vubec dostupne a cena je pres 150%.
Ale zase – neslysel jsem o zadne zalobe pro zneuziti jmena firmy, takze web je nejspis skutecne oficialni a ma trdba exklusivni pristup ke zbozi primo z fabriky za tovarni ceny…

Jiří Mrázek

22. 6. 2016, 17:53

Web rozhodně není oficiální zastoupení značky ale je to jeden z překupníků zboží z Číny. Několikrát se stalo že i české obchody jako Mall.cz prodávali padělky značky Xiaomi. Tím netvrdím že se jedná i o tento obchod, ale vzhledem k podezřele nízké ceně bych si u nich tuto powerbanku nekoupil.

David Pilař

22. 6. 2016, 17:59

Na krabičce je oficiální samolepka Xiaomi garantující pravost, takže bych se nákupu nebál.

Falkon Nightsdale

22. 6. 2016, 22:03

Je to fakt – na druhou stranu o te baterce zatim skoro nikdo nevi, protoze primo Xiaomi ji zatim prodava jen v Cine a neexistuji skoro zadne recenze…
(Takze asi i mensi motivace ke kopirovani)

Ale porad je tu zvlastni to, ze cena je 149 yuanu / $22, cili cca 530 Kc…

To neplati clo a dane, ci co…?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat