Twitter koupil Magic Pony

Twitter koupil Magic Pony
2016-06-27T13:45:23+02:00
• 27. 6. 2016
2

Ne, samozřejmě že Twitter si rozhodně nekoupil kouzelného poníka, nýbrž firmu (team) Magic Pony, stojící za vývojem umělé inteligence, která se zabývá zlepšením kvality obrazu a odhadováním, co se právě ve videu děje, a dle toho s ním též nakládat dle potřeb. Odkoupení bylo sice oznámeno, ale příliš informací se nedostává ven.

twitter-10000-character-limit

Twitter je v tomto ohledu striktní a informace jsou něco, co si prozatím chrání. Víme jen, že tým z Magic Pony se má připojit k samotnému jádru vědců a vývojářů, kteří stojí za všemi možnými vychytávkami, které Twitter nyní nabízí a v budoucnu nabízet bude. Mezi hlavní zájmy tak patří AI, díky níž se má sociální síť používat o to více.

Naše akvizice Magic Pony navazuje na další investice do strojového učení, jež jsme učinili i odkoupením Madbits v červenci 2014 a Whetlab v červnu 2015. Magic Pony tým se připojí k jádru Twitteru, týmu inženýrů, vědců a výzkumníků, kteří se věnují tvorbě našich produktů a pomohou nám se dále rozvíjet.

Mezi poslední informace patří cena, za níž byl tým odkoupen. Ta činí 150 milionů dolarů. To je v přepočtu přibližně 3,663 miliardy korun českých. To je slušná suma za umělou inteligenci, která vám správně nastaví filtry ve videu. Ne, to je samozřejmě jen vtip. Ve skutečnosti se má jednat o mnohem složitější proces rozpoznávání obsahu a dat, který je bez použití neuronových sítí velmi náročný.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Martin Soukup

27. 6. 2016, 6:43

Ten nadpis je matoucí lepší by bylo pouze koupil takhle to vypadá že je to opačně

Přemysl Vaculík

VIP 27. 6. 2016, 13:52

Díky za podnět, změněno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat