OnePlus 3 a agresivní správa paměti aktualizováno

OnePlus 3 a agresivní správa paměti [aktualizováno]
2016-06-20T17:45:52+02:00
• 20. 6. 2016
8

Aktualizováno 20. 6.

Minulý týden došlo ke srovnání dvou top modelů, od kterého by uživatel čekal, že 6 GB RAM bude mít své benefity. Avšak díky agresivní správě paměti tomu tak nebylo. Společnost OnePlus se sice chlubí velkou RAM, ale systém jednoduše nechá na pozadí jen 20 aplikací, přičemž ty, co byly spuštěny dřívěji, jednoduše ukončí.

Záhy se objevil na XDA Developers návod, jak povolit více aplikací. Následně se vyjádřil i sám CEO společnosti OnePlus, že jejich strategie s tak velkou pamětí je poněkud jiná. Dle jeho slov dávají přednost úspoře energie. Avšak ani tato reakce neutišila některé uživatele a názory se mírně přiostřily. Ostatně proč dávat tak velkou RAM, když systém nemůže využít všechny výhody.

Opět se do této situace vložil CEO a jednoduše nastínil, že mají plány pro 6 GB paměti RAM. Máme se třeba těšit na novou aplikaci na focení, která využije tolik prostoru. Navíc jsou v přípravě další moduly. Následně ještě nastínil, že alternativní ROM mohou nabídnout i jiná řešení pro správu paměti.

Původní článek 17. 6.

OnePlus odstartovalo svou dráhu na poli smartphonů se zařízením, které dostalo nálepku zabiják smartphonů. I u druhého modelu byla podobná iniciativa, ale letos u OnePlus 3 již nic podobného nenajdeme. Na druhou stranu se pyšní vysokými specifikacemi a lukrativní cenovkou. Zejména pak dělá dojem 6GB RAM.

6GB RAM

Ačkoliv vnitřnosti v podobě procesoru společně s RAM mohou předběhnout kdejakou konkurenci, aspoň papírově, tak jde skutečně o špičku na trhu? Nutno podotknout, že známí výrobci jako Samsung, LG, Sony nebo HTC nenabízí smartphone s 6GB RAM.

Na Youtube kanálu C4ETech se pokusili dojít na to, jestli bude OnePlus 3 se Snapdragonem 820 s 6GB RAM výkonnější při běžné práci než Samsung Galaxy S7 edge s Exynosem 8890 se 4 GB RAM. Jelikož OnePlus 3 se musí starat jen o Full HD displej, měl by mít více výkonu k dispozici. Ačkoliv souboj v používání nemůžeme brát za nejpřesnější, tak rozdíl je značný.

Výsledek poukazuje na fakt, že papírové specifikace nejsou všechno. Společnost OnePlus bude muset zapracovat na softwaru, aby nejnovější top model mohl využít potenciál špičkového hardwaru, zejména pak RAM.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Absolon Novak

21. 6. 2016, 21:10

Relevantnější srovnání fixnuté RAM OP3 vs iPhone 6S Plus
OnePlus 3 VS Apple iPhone 6S Plus – Speed Test! (…: http://youtu.be/JoH72TEHcNI

Absolon Novak

18. 6. 2016, 22:43

Na XDA už je první návod na optimalizaci správy paměti RAM u OP3… časem toho bude víc…

ROOT a instalace pár úprav systému, pak má smysl to porovnávat a uživatelům, kteří si ho neoptimalizují sami to bývá jedno a na specifikace beztak nehledí…

Ovšem jestli si někdo myslí, že s dvěma gigabyte paměti RAM se budou rychleji načítat aplikace, tak to je samozřejmě nesmysl.
Akorát browser udrží v paměti více otevřených tabů.
Co se týká aplikací, které jsou již spuštěné a je mezi nimi přepínáno, vzhledem k velikosti většiny appek na Androidu nebude žádný rozdíl v rychlosti mezi mobilem s 3GB a 6GB.

navýšením ram na 6gb, bohužel op ukázalo vztyčený prostředníček pro optimalizaci čehokoliv. očividně je vyjde levněji přidat ram než zaplatit tým, který umí dobře psát kód. špičkové hw specifikace umí vyrobit kdokoliv, ale umět napsat dobrý sw, to už málokdo.

Lukáš Biel

17. 6. 2016, 13:47

Tohle je nedostateá optimalizace SW. Nemám strach, že to OnePlus v aktualizaci neopraví. Tak jako tak tohle bez problému řeší custom rom/kernel, kterej si tam stejně většina šupne

Činges Psychcpath

17. 6. 2016, 13:35

Ono to je chyba asi procesoru, pretoze ked su pozriete porovnanie samsungu, ktory ma exynos a ktory ma snapdragon(ten isty mobil, iny procesor), tak je rozdiel uplne rovnaky, cize ram neram, zabita je kazda aplikacia, ako keby mal mobil 500mb ram… Ak to neopravia, tak nemam dovod si kupovat oneplus..:/

Tomáš Valigura

17. 6. 2016, 10:43

Ten rozdíl byl opravdu dech beroucí. Je vidět, že optimalizace systému má také nezanedbatelný vliv na rychlost.

Lukáš Vála

17. 6. 2016, 8:11

Musí zpracovat.. Je to zvláštní.. Když má člověk 1gb ram tak má volných 250 cca když 2 tak 500 když 3 tak 1 protože systém.. Takže bude muset one plus udělat ubdate aby systém zabírál tak 4gb ram

Jiří Mrázek

17. 6. 2016, 8:50

Ono čím větší je RAM tím víc jí systém zabere ale to je v pořádku a takhle to má fungovat. V případě potřeby se RAM uvolní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat