5 aplikací ze storu – Poštovní klienti

5 aplikací ze storu – Poštovní klienti
2016-06-23T19:05:22+02:00
• 23. 6. 2016
3

Opět je tu čtvrtek a s ním náš pravidelný seriál 5 aplikací ze storu, tentokrát na téma poštovních klientů. Pokud byste po přečtení měli ještě jiný poštovní klient, se kterým byste se s námi chtěli podělit, tak můžete zanechat komentář.

Poštovní klienti

Inbox

První aplikací je poštovní klient od společnosti Google, a to Inbox. Tento klient je přepracovaná verze původního Gmailu, která je alespoň dle mého názoru přehlednější a jednoduší na ovládání. Mezi hlavní výhody patří seskupování do jednotlivých  kategorií, jako například finance nebo sociální sítě. Samozřejmě si můžete také zvolit vlastní kategorii a nastavit podmínky seskupování.

Inbox-Screenshot-Trio-

Druhá podstatná funkce tohoto klienta je označování emailů za vyřízené nebo možnost emaily odložit na určitý čas nebo místo. Pokud máte v Google účtu již přednastavená místa jako domov nebo práce, tak je samozřejmě naleznete v nabídce. Pokud vám také chodí pěkná řádka emailů, tak se vám hodí i funkce připnutí, kde si označíte ty nejdůležitější přijaté emaily nebo poznámky. Tuto aplikaci pro správu vašich emailů byste si měli vybrat, pokud si potrpíte na Material design a máte velký průtok emailů.

logo-app Inbox by Gmail Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Inbox by Gmail Developer Zdarma iOS

Email.cz

Jelikož jsme vám představili aplikaci od Googlu, tak vám samozřejmě musíme nabídnout i klienta od největšího rivala, a to aplikaci od Seznamu, respektive Email.cz. Tato služba je zařízena pouze pro majitele emailových schránek na doméně seznam.cz, což vyplývá již z názvu.

email-cz-048aa1-h900

Tato aplikace nedisponuje žádnými speciálními funkcemi, jako například Inbox, ale pro majitele účtů u seznamu je to ideální volba. Po designové stránce tento klient není vůbec špatný a fungují zde podobná gesta jako v jiných klientech, jako například přetažením zprava doleva email odstraníte.

logo-app Email.cz Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID logo-app Email.cz Developer Zdarma iOS

Outlook

Aplikace Outlook slouží nejen k použití s emailovou adresou od Microsoftu, ale lze do ní napojit i Gmail, Yahoo, iCloud či další schránky přes protokoly IMAP, Exchange nebo POP3. Poštu lze rozdělit na prioritní a ostatní, nebo můžete využít normální hromadnou složku pro příchozí poštu. Nalezneme zde podporu gest při přejetí doleva nebo doprava a jednotlivé emaily lze značit příznakem pro lepší přehled o důležitých zprávách.

unnamed unnamed_1_ unnamed_2_

Kromě emailu pak v Outlooku nalezneme i kalendář, správce souborů a kontakty. Mezi těmito čtyřmi kategoriemi lze v aplikaci přepínat přes ikonky ve spodní části. Užitečný může být i jeden z widgetů, které aplikace nabízí a jsou dostupné jak widgety pro email, tak i pro kalendář.

logo-app Microsoft Outlook  Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft Outlook Developer Zdarma iOS

Blue Mail

Pokud používáte emailové účty u více poskytovatelů a nestačí vám výchozí aplikace, pak pro vás může být vhodný Blue Mail. Do aplikace se lze přihlásit s účty Gmail, Yahoo, Outlook a Office 365. Podporovány jsou i protokoly IMAP, Exchange a POP3, pomocí nichž lze připojit například pracovní a jiné účty. Při používání více účtů lze zobrazit příchozí poštu jak odděleně, tak i v kombinované složce.

blue-mail-inbox

Kromě mnoha možností přizpůsobení vzhledu nabízí Blue Mail i několik pokročilejších funkcí pro práci s poštou. V nastavení si lze vytvořit podpis, u kterého lze volit z několika stylů písma a přiložit můžete i logo. V případě dovolené je možné nastavit automatickou odpověď a emaily lze také nastavit na takzvané pozdější doručení. Pokud nemáte okamžitě čas na zpracování důležitého emailu, lze k němu nastavit pozdější upozornění na konkrétní čas, takže email prakticky přijde podruhé právě ve chvíli, kdy již na vyřizování máte dostatek času.

logo-app Blue Mail - Email Mailbox Blue Mail Inc. Zdarma ANDROID logo-app Blue Mail - Email Mailbox Developer Zdarma iOS

ProtonMail

Jestli vám záleží na bezpečí a důkladném šifrování vaší emailové komunikace, bude pro vás ProtonMail jedním z nejvhodnějším kandidátů. Nabízí end-to-end šifrování – emaily jsou v šifrovaném stavu nejen odesílány, ale také uchovávány. Samotná aplikace byla vytvořena v roce 2013 vědci z CERNu a podílelo se na ní i několik zahraničních bezpečnostních expertů, takže si můžete být jisti, že je vaše komunikace v bezpečí.

unnamed_3_ unnamed_4_ unnamed_5_

ProtonMail nabízí emailové adresy na vlastní doméně, aby bylo šifrování opravdu bezpečné a do aplikace nelze připojit účty od jiných poskytovatelů. Kromě těchto pokročilých funkcí nabízí ProtonMail samozřejmě funkce jako push notifikace, organizování pošty do složek, gesta pro přejetí nad jednotlivými položkami a zajímavá je i funkce časovače, která umožňuje automatickou destrukci emailu po jeho odeslání.

logo-app ProtonMail - Encrypted Email ProtonMail Zdarma ANDROID logo-app ProtonMail - Encrypted Email Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Za mna MailDroid, kedze vyzadujem PGP

Poštovní klient Nine.

Já teda používám jen Aqua Mail

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat