5 aplikací ze storu – Cvičíme

5 aplikací ze storu – Cvičíme
2016-06-02T16:07:20+02:00
• 2. 6. 2016

Po týdnu tu máme nový díl naší série 5 aplikaci ze storu. V tomto díle se zaměříme na cvičení a věci s tím spjaté. Proč zrovna aplikace na cvičení? Protože každý by si ve svém uspěchaném životě a často sedavém povolání měl najít nějakou tu chvilku na to se protáhnout, zaběhat si nebo zajezdit na kole, a tyto aplikace vám k tomu mohou dopomoci.

cvičení

Caynax – Home Workouts

První aplikace pro cvičení je od vývojářského studia Caynax, které se zabývá především vývojem sportovních a fitness aplikací. Home Workouts jsem si do pořadu vybral díky její komplexnosti a hlavně se na prvních příčkách cvičebních plánů nachází HIIT, tedy intenzivní intervalové cvičení. Protože nejdůležitějším aspektem cvičení je zbavit se podkožního tuku, a toho nedosáhnete cvičením břišních svalů či rukou, ale právě intenzivním cvičením větších svalů.

Screenshot_2016-06-02-11-55-58 Screenshot_2016-06-02-11-56-07 Screenshot_2016-06-02-11-56-48

Home Workouts je aplikace zaměřená na široké spektrum cvičení od těch nejnáročnějších až po ty jednoduší, každý cvik je graficky znázorněn a popsán, aby jej každý pochopil. V aplikaci můžete plnit již vytvořené sportovní cvičební plány zaměřené na určité partie nebo si vybrat svůj jeden cvik. Celé cvičení je doprovázeno předem stanoveným rytmem a předepsánými pauzami. V prémiové verzi naleznete možnost sestavení svých plánů a větší množství cviků.

logo-app Domácí cvičení Caynax Zdarma ANDROID

Caynax – denní břišní cvičení

Od stejného vývojářského studia jsem si vybral ještě jednu aplikaci, a to již aplikaci zaměřenou pouze na jednu partii, respektive břišní svaly. Tato partie má  samostatnou aplikaci z důvodu, že je pro většinu lidí nejdůležitější tvar jejich břišních svalů.

Screenshot_2016-06-02-11-57-25 Screenshot_2016-06-02-11-57-07 Screenshot_2016-06-02-11-57-48

Aplikace obsahuje 42denní cvičební plán, který začíná od nejjednodušších cviků až po ty složité. Každý cvik je graficky zobrazen a má nastaven určitý interval, který je doprovázen pípáním. Podmínkou je však nevynechávat dny mezi cvičením. I z tohoto důvodu má aplikace notifikace, které vás upozorní, že byste si měli najít čas na cvičení. Časy notifikací si každý uživatel může nastavit tak, aby jej nijak neomezovali.

logo-app Denní břišní cvičení Caynax Zdarma ANDROID

Superlife

Třetí aplikací, kterou jsem si vybral, je Superlife. Ta je především doprovodná k seriálu běžícím na televizi Prima s názvem Super Chlapy, kde se parta lidí připravuje na triatlon. V aplikaci naleznete mnoho aktivit, které se vám pak zaznamenávají do vašeho profilu jako například běh, jízdu na kole, plavání nebo dokonce i koloběh. Dále je možnost přijmout výzvy, kde musíte třeba na kole ujet za týden 140 kilometrů.

Screenshot_2016-06-02-11-58-07 Screenshot_2016-06-02-11-58-22 Screenshot_2016-06-02-11-58-33 Screenshot_2016-06-02-11-58-52

Díky stále se rozrůstající komunitě lidí vás vpřed žene motivace být lepší než ostatní, protože u jednotlivých výzev naleznete žebříček nejlepších sportovců. Já sám jsem se do jedné výzvy přihlásil a musím říct, že pokud máte alespoň trochu sportovního ducha, tak vás motivace z dokončení žene dopředu.

logo-app Superlife CZECH NEWS CENTER, a. s. Zdarma ANDROID logo-app Superlife.cz Developer Zdarma iOS

Sleep Better

Sleep Better, jak již z názvu vyplývá, je aplikace zaměřená na spánek. Proč do dílu cvičení patří i spánek? Odpověď je jednoduchá. Spánek je stejně důležitý, možná i více, než samotné cvičení. Žádné sportování nebude mít vliv na vaší postavu, pokud nebudete dostatečně spát.

sleep-better-smart-alarm

Tato aplikace vám díky vašemu pohybu v posteli monitoruje kvalitu a délku spánku a může vám nahradit i aplikaci budíku, jelikož ji sama obsahuje. Před spánkem stačí telefon připojit do nabíječky a položit jej na postel. Také si můžete zadat aspekty vašeho dne před spánkem, ke kterým je poté při raním vyhodnocení přihlíženo, jako jsou například cvičení, stresující den nebo pozdní jídlo. Právě díky vyhodnocení a statistikám víte, jak dobře jste se vyspali, a zda byste dnes třeba neměli ulehnout o něco dříve.

logo-app Sleep Better with Runtastic Runtastic Zdarma ANDROID logo-app Sleep Better - Sleep Tracker Developer Zdarma iOS

Water Drink Reminder

Poslední aplikací je Water Drink Reminder. Většina lidí při cvičení a sportování zapomíná kromě spánku ještě na jednu podstatnou věc, a to dodržování pitného režimu. Water Drink Reminder vám zaznamenává graf vypité vody a pokud jste se dlouho nenapili, tak vás upozorní pomocí notifikace.

Screenshot_2016-06-02-12-00-28 Screenshot_2016-06-02-12-00-36 Screenshot_2016-06-02-12-00-42

Množství vody, která vám bude přednastavena jako denní cíl, se vypočítává v závislosti na vaší výšce a váze. V aplikaci si můžete dále také nastavit zda jste dnes sportovali či byl horký den. Díky tomu se upraví hladina potřebné vody, kterou byste měli vypít.

logo-app pít vodu - Water Your Body NorthPark.Android Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat